Annonce
Mariager Avis

Ejerpar smider bombe: Populær slagterforretning skal sælges

Det er efterhånden ved at være tre år siden, at Thomas og Tina Cramer overtog Havndal Slagterforretning fra landsbyslagterens tidligere ejer, Maybrith Thorup. Nu er det imidlertid igen tid til, at der skal nye kræfter til. Arkivfoto
Det er blevet tid til, at der skal findes en ny ejer af den populære Havndal Slagterforretning. Sådan lyder meldingen fra landsbyslagterens ejerpar, der efter mange, lange overvejelser har besluttet at give stafetten videre.

Havndal: Det er blevet til næsten tre år med skønne, lange arbejdsdage med masser af smil og grin i den lille landsbyslagter. Men nu er det blevet tid til at give stafetten videre til en ny ejer af Havndal Slagterforretning.

Sådan lød meldingen, da forretningens ejerpar, Thomas og Tina Cramer, tirsdag eftermiddag lagde et opslag på Havndal Slagterforretnings Facebook-side.

- Det har været hårdt at komme frem til denne beslutning, men vi tror på, det er det bedste for os og Havndal Slagterforretning, skriver parret i opslaget, hvor de også gør meget ud af at takke for den opbakning, de i slagterbutikken har fået fra både lokale og knap så lokale kunder.

Annonce

- Vi kommer helt sikkert til at savne alle jer kunder og de mange smil og grin, som vi altid synes, I har haft på, selvom vi nogle gange har jokket lidt rundt i spinaten. Det har været fantastisk at lære så mange at kende herude og fantastisk at så mange bakker op om at have en lille slagterforretning i Havndal, fortsætter de.

For få timer i døgnet

Da avisen ringer til Thomas Cramer for at høre ind til beslutningen, er det i første omgang en fåmælt mand, der tager telefonen.

- Jamen, jeg ved sgu ikke lige, hvad jeg skal sige ud over det, der står i opslaget. Det er jo lidt følelsesladet, lyder hans umiddelbare kommentar.

Noget af det, der skinner igennem både i parrets eget opslag og de mange kommentarer, som nyheden har fået på de sociale medier, er, at Thomas og Tina Cramer i de seneste år har været ramt af et stort arbejdspres. For udover de sidste tre års drift af Havndal Slagterforretning har parret også i de sidste to år stået bag delikatesseforretningen Mester Mums i Vorup.

- Vi har måttet indse, at der ikke er nok timer i døgnet til at drive to forretninger, når man også gerne vil have et familieliv med to små børn på fire og 11 år ved siden af, siger Thomas Cramer og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at vores prioritering af Havndal Slagterforretning og Mester Mums har givet nogle konsekvenser på hjemmefronten. Mange har sagt: ”Pas nu på jer selv”. Men det har været svært for os, for arbejdet har jo betalt sig.

Annonce

Der skal en slagter til

Men med en coronakrise, der ser ud til at lakke mod enden, en telefon, der ringer lystigt og en ordrebog, der allerede er godt fyldt op, er det blevet tid for Cramer-parret til at trække en streg i sandet og træffe en beslutning.

Havndal Slagterforretning har i de senere år været et yndet sted at handle. Både for de lokale Havndal-borgere, ligesom også folk fra både Randers, Hadsund og andre steder gerne er kørt til den lille landsbyslagter for at købe deres kød og delikatessevarer. Nu er landsbyslagteren sat til salg. Privatfoto

Og beslutningen er altså blevet at forsøge at finde en slagter, der kan fortsætte den positive udvikling, som i de seneste år har tilkendegivet Havndal Slagterforretning.

- Vi har flyttet Havndal Slagterforretning et godt stykke i den rigtige retning med hensyn til at skabe en moderne slagterbutik. Men nu er det blevet tid til, at der kommer en slagter og fører butikken det stykke videre, som vi ikke formår, siger Thomas Cramer med henvisning til sin egen uddannelse som mekaniker og hustruens delikatesseerfaring.


Vi har flyttet Havndal Slagterforretning et godt stykke i den rigtige retning med hensyn til at skabe en moderne slagterbutik. Men nu er det blevet tid til, at der kommer en slagter og fører butikken det stykke videre, som vi ikke formår.

Thomas Cramer, medejer


Annonce

- Vi kan ikke putte med det

Han håber derfor, at der i en nær fremtid vil melde sig en slagter på banen, som drømmer om at blive herre eller frue i sin egen landsbyforretning. For kundegrundlaget i Havndal er der ikke noget at sætte en finger på, siger han.

- Det kan jo ikke hjælpe noget, at vi går og putter med, at vi gerne vil sælge slagterbutikken. For hvis ingen ved det, så er der jo heller ikke nogen, der kommer og viser interesse for at købe, siger Thomas Cramer.

Det er foreløbig planen, at Thomas og Tina Cramer vil drive Havndal Slagterforretning videre, indtil en ny ejer er kommet på plads. Det er nemlig vigtigt for parret, at deres hjemby bliver ved med at have en landsbyslagter. Derfor følger butikkens eksisterende ordrebog, firmaaftaler om frokostordninger samt en god, ny kunde i form af Mester Mums i Vorup med i salget.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Fredningen der skal sikre orkideerne i Dania Kridtgrav kan få den modsatte effekt

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Pia Adelsteen peger på nyt byrådsmedlem fra Radikale Venstre som medlem af økonomiudvalget

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Direktør for det europæiske folkemøde i Mariager er stoppet med øjeblikkelig virkning

Mariager Avis

Mere selvskåret kød og mormor-retter i Superbrugsen i Mariager

Mariager Avis

Rottebekæmper: Halvdelen af rottesagerne i Mariagerfjord skyldes defekte kloaksystemer

Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Mariager Avis

Top 10 placering til Mariagerfjord Kommune på listen over færrest indbrud

Mariager Avis

Handelsstandsforeningen vender tomlen opad for planerne om at udvide Mariagers bymidte: En super god idé

Mariager Avis

Der køres så hjulkapslerne rasler af på Fuglsangsgades brosten

Mariager Avis

Borgmester Mogens Jespersen til transportminister Benny Engelbrecht: Fingrene væk fra Hadsundbroen

Mariager Avis

SSP-konsulent: Vi kan være stolte over de unges alkoholvaner

Mariager Avis

Formand for museumsforeningen, Bodil Amdi Mikkelsen: Nu ser vi fremad

Mariager Avis

Optimistisk formand for Mariager Handelsstandsforening: Jeg tror, vi får endnu et fantastisk år i Mariager

Mariager Avis

Medindehaver af Aage Vestergaard Larsen A/S, Gitte Buk Larsen: Andres plastaffald er vores guld

Mariager Avis

Gitte Buk Larsen har en  passion for at lave underlige kreative ting

Mariager Avis

Grønt lys fra byrådet: Nyt campus til 275 mio. kr. forstærker uddannelsesmiljøet i Mariagerfjord

Mariager Avis

Forælder? Tre myter og misforståelser om unge og druk

Mariager Avis

Fortsat fredning af Dania Kridtgrav kan blive dyr for Mariagerfjord Kommune

Mariager Avis

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vinder Plastprisen 2021

Mariager Avis

Ejer af Dania Kridtgrav: Hvor er vores ejendomsret henne?

Mariager Avis

Dania Kridtgrav har været en sovende fredning siden 2018

Mariager Avis

Comeback til Børnefesten i Mariager

Mariager Avis

Mariager Fjord OK gjorde rent bord ved årets første stævne

Annonce