Annonce
Mariager Avis

Elro Fonden hjælper tissetrængende gæster: Kloster får penge til toilet

Støvringgård Kloster får til maj et offentligt toilet, efter Elro Fonden har tilgodeset en ansøgning fra klosterforvalter Henning Jensen Nyhuus. Foto: Annelene Petersen

Besøgende på Støvringgaard Kloster får nu bedre forhold, efter Elro Fonden har tilgodeset klostrets ansøgning om penge til at etablere et toilet.

Annonce

Støvring: Nu skal de mange besøgende ikke længere knibe sammen, når de gæster Støvringgaard Kloster eller området deromkring. Klostret har nemlig ansøgt og fået bevilget penge fra Elro Fonden til at få lavet et toilet - et ønske, der har stået højt på ønskesedlen, siden Henning Jensen Nyhuus blev klosterforvalter for godt et halvt år siden.

- Vi får besøg af både skoleklasser, familier på udflugt og tilfældigt forbipasserende, der er i området på grund af klostret og dets helt særlige beliggenhed. Vi er glade for de mange besøgende, men har til dato manglet egnede toiletfaciliteter, fortæller klosterforvalter Henning Jensen Nyhuus og fortsætter:

- Derfor har vi ansøgt Elro Fonden, og før jul fik vi en dejlig julegave - nemlig at klostret nu får mulighed for at lave et toilet og tilmed et handicaptoilet, som kan benyttes af alle, siger klosterforvalteren.

Klosterforvalter, Henning Jensen Nyhuus, der her ses med klosterinspektør, Tobias Helweg, glæder sig over, at der nu bliver etableret et offentligt toilet i forbindelse med klostret. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Klar til foråret

Støvringgaard Kloster har fået godt 200.000 kroner fra Elro Fonden, og arbejdet med at etablere det ny toilet går i gang snarest muligt.

- Hvis vejr og vind vil det, så går entreprenøren i gang efter nytår med at lave kloak, siger Henning Jensen Nyhuus.

Toilettet kommer til at ligge i forlængelse af parkeringspladsen ved klostret, og der vil være skiltning ved vejen og flisebelægning ned til toilettet, så handicappede får de bedst mulige adgangsforhold.

Henning Jensen Nyhuus forventer, at et toilet vil give flere besøgende på klostret.

- Det betyder, at vi i fremtiden vil gøre endnu mere for at åbne vores unikke kloster for besøgende i form af rundvisninger og arrangementer, siger klosterforvalteren.

Toilettet forventes at stå klart omkring maj, så det kan vises frem til Elro Dagene, der afvikles fra 24. til 26. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce