Annonce
Mariager Avis

Elvismusik og kærlighed i ny kabaret

Lone Rødbroe, Kim Leprévost og Daniel Bevensee er på scenen i årets vintercabaret. Foto: Søren Pagter
Randers Egnsteater rejser rundt til forsamlingshusene med sin nye kabaret.
Annonce

Randers: Årets vinterkabaret på Randers Egnsteater tager denne gang fat på musikken fra en af de helt store figurer i amerikansk musikhistorie. Måske den største af dem alle. Det er nemlig sangskatten fra Elvis Presley, der er omdrejningspunktet for forestillingen Viva Las Vegas. Og det opfylder et gammelt ønske hos teaterleder Peter Westphael.

- Jeg har i flere år haft lyst til at lave noget med udgangspunkt i Elvis’ musik. Det er helt oplagt, når man er i Randers, som jo er internationalt kendt for Memphis Mansion. Og jeg er så glad for den måde, det nu sker på. Med et virkelig morsomt manuskript og så fantastiske spillere på scenen. Det kan kun blive godt, understreger Peter Westphael.

Manuskriptet er skrevet at den garvede skuespiller, komiker og forfatter Jan Svarrer, der tidligere har skrevet for blandt andet Cirkusrevyen. Og han har et særdeles godt kendskab til Elvis Presley og hans musik.

- Hans musik begyndte at tale direkte til mig, da jeg var otte år. Siden da har jeg været fan. Men stykket handler ikke om Elvis. Det handler om nogle, som er glade for Elvis, og så bliver der først og fremmest fremført en masse engelske sange om at overvinde modgang og sine egne benspænd. Ideen har været at skabe en sjov og underholdende kabaret, ganske enkelt, siger Jan Svarrer.

Viva Las Vegas

Viva Las Vegas spiller på Randers Egnsteater fra 6. februar til 29. februar samt 2. 3. og 4. april. Forestillingen tager vanen tro på turné til forsamlingshuse i det tidligere Elro forsyningsområde i uge 10 – 14.

Medvirkende: Lone Rødbroe, Kim Leprévost, Daniel Bevensee
Musiker: Thomas Pakula
Dramatiker: Jan Svarrer
Instruktør: Joy-Maria Frederiksen
Scenograf: Kirsten Brink
Lysdesigner: Kasper Daugberg

Annonce

Et stærkt hold

Og det er ikke hvem som helst, man kan sætte til at synge Elvis-sange. Holdet er sammensat er stærke kræfter i form af Kim Leprévost, Lone Rødbroe og Daniel Bevensee, der får solid musikalsk back up på scenen af musiker Thomas Pakula.

Kim Leprévost har spillet med i både film og teater og har også stået på scenen i flere musicals på Fredericia Teater og Les Miserables på Aarhus Teater.

Hvor det er første gang, Kim Lesprévost er med i en forestilling på Randers Egnsteater, er hans medspiller Lone Rødbroe et kendt ansigt på teatrets scener. Hun har været med i de fleste af vinterkabareterne, hvor hun har lagt sangstemme til alt fra country-musik i Cowgirls til Lone Kellermann-numre i sidste års kabaret, ”Så længe vi lever.”

Daniel Bevensee har tidligere spillet med i genopsætningen af juleforestillingen Miraklet på Randers Egnsteater. Men det randrusianske publikum har ofte kunnet opleve ham som gæstespiller, når blandt andet Teatret Svalegangen har lagt vejen forbi. Han er desuden medstifter af Teater Apropos i Aarhus.

I forestillingen bliver publikum taget med en tur tilbage til 90’erne. Et lille pladeselskab i provinsen, Las Vegas Records, er i krise. Banken truer med at trække stikket, og den Elvisglade, men konfliktsky pladeselskabsdirektør HP er trængt op i en krog. Hvis han ikke snart kan skaffe nogle penge, bliver han nødt til at fyre sine eneste ansatte, den rapkæftede bogholder Tina og den nørdede lydtekniker Henning. Og det har han ikke nemt ved at få sagt.

Alt i alt er der tale om en komisk sing-along-forestilling i to akter om at overvinde modgangen. Om troen, håbet og kærligheden. Og ikke mindst med massevis af Elvis-sange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce