Annonce
Mariager Avis

Emmelie de Forest døber rose i Mariager

Emmelie de Forest kommer hjem til Mariager lørdag 25. juli for at navngive en  særlig rose, der er skabt af forædleren Rosa Eskelund. Foto: Kim Rune
Ny rosensort fra den kendte rosenforædler Rosa Eskelund skal navngives. Det sker i Rosenhaven i Mariager.
Annonce

Mariager:  Sangeren og musikeren Emmelie de Forest, der er vokset op i Mariager, og som blev kendt overalt i Europa, da hun i 2013 vandt det europæiske Melodi Grand Prix, vender lørdag 25. juli tilbage til sin barndomsby. Da har hun nemlig lovet at medvirke i en rosendåb i Mariager Rosenhave.

Her skal Emmelie de Forest navngive en helt ny rose, der er forædlet af den internationalt anerkendte rosenforædler, Rosa Eskelund.

I Rosenhaven i Mariager er der mere end 20 bede med roser af alle tænkelige slags. I ét af bedene har roserne bare ikke villet trives.


Denne særlige rose er dedikeret til Rosenhaven i Mariager, som Rosa Eskelund har besøgt, og som hun nærer dyb beundring for.

Jane Grøn, Cittaslow, Mariager


- De roser, der var plantet i dette bed, var for sarte, og de groede ikke, som de skulle, fortæller Jane Grøn, der via organisationen Cittaslow er en af de frivillige bag Rosenparken.

Annonce

Et helt nyt bed

Derfor rettede Eskild Skau, der er Rosenhavens ubestridte rosenekspert, henvendelse til Rosa Eskelund, og hun indvilgede at designe bedet, så det kunne beplantes med hendes egne roser.

Det er nu sket. I bedet står der blandt andet roser, som eksempelvis Ghita Nørby, Lise Nørgaard, Jim Lyngvild og Prins Henrik har lagt navn til. Og så er der altså den endnu navnløse rose.

- Denne særlige rose er dedikeret til Rosenhaven i Mariager, som Rosa Eskelund har besøgt, og som hun nærer dyb beundring for, tilføjer Jane Grøn.

Rosa Eskelund har ønsket, at Emmelie de Forest skal navngive den nye rose, og det har hun indvilget i.

Annonce

Navnet er hemmeligt

Hvad navnet skal være, afsløres først ved "dåben".  Den finder sted lørdag 25. juli kl. 14 i Rosenhaven

Efter dåben er der musikalsk underholdning ved en duo,  og der serveres et glas vin eller vand. Man vil også kunne få en rosensnak med Rosa Eskelund, som selvfølgelig deltager, ligesom man kan erhverve en af de nye roser, som endnu ikke er til salg i butikkerne.

Rosa Eskelund har hele tider flere hundrede roser under afprøvning. Kun de allerbedste når frem til butikker og havecentre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce