Annonce
Mariager Avis

En halv million fra Elro Fonden til Move

Annonce

Mariager: Med bevilling af et tilskud på 500.000 kroner til projekt Move i Mariager har Elro Fonden for alvor givet projektet luft under vingerne. I forvejen har Mariagerfjord Kommune afsat 600.000 kroner til projektet på sit budget for 2020, og dermed er der foreløbig tilsagn om 1,1 million kroner til projektet, der budgetteres til at koste godt 3,5 millioner.

- Nu er vi godt på vej, siger Rigmor Fink Wissing, der er en af ildsjælene bag projektet og talsmand for projektgruppen. Nu er der flere fonde i spil, og sideløbende arbejder projektgruppen på at skaffe økonomisk støtte fra erhvervsdrivende i Mariager-området.

Og mens selve projektmaterialet er på plads, er der en række mere formelle ting, der skal på plads. Eksempelvis skal Mariager IK have brugsret over en del af Mariager Hallens parkeringsplads. Desuden over nogle af de tilstødende arealer, der tilhører kommunen. Nogle af nabo-arealerne er belagt med klausuler om, at de skal være beplantede. Samtidig skal der søges byggetilladelse, før projektet kan føres ud i livet.

Annonce

Støtte fra Elro Fonden

Formand for Elro Fonden er Steen Thomsen, Ajstrup ved Hadsund.

Han fortæller, at fonden meget gerne uddeler økonomiske midler til lokale projekter, når der tages initiativer, der får betydning for mange i lokalsamfundet.

- Når ideerne er der, og når projekterne skabes, så støtter vi gerne, siger Steen Thomsen.

Fonden havde oprindeligt en kapital på over 200 millioner kroner og kan årligt uddele fem procent heraf plus tidligere års afkast af formuen. Så hvert år er der mindst ti millioner kroner til uddeling til almennyttige formål i det tidligere Elros forsyningsområde - et område, der i runde tal ligger indenfor en radius af cirka 35 kilometer fra Randers. Selve Randers by hører dog ikke til området. Fondens midler er kapital fra det gamle oplands-elforsyningsselskab, hvis aktiviteter i 2013 blev overtaget af det daværende Energi Midt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce