Annonce
Mariager Avis

Enstemmigt byråd siger ja til vandpark ved Mariager

Et enstemmigt byråd har besluttet at frigive de 200.000 kroner, der gør det muligt at etablere en vandpark ud for sandstranden i Mariager. Vandparken beskrives som en legeplads med blandt andet rutsjebaner, balanceredskaber og hoppepuder - bare på vand i stedet for på land. Arkivfoto: Frank Pedersen
Efter byrådsmødet 28. januar står det klart, at Mariager denne sommer får en ny attraktion for de, der er vilde med vandaktiviteter.
Annonce

Mariager: Mariagerfjord Kommunes byråd vedtog på sit seneste møde at frigive 200.000 kroner til etablering af en vandpark i Mariager Fjord ud for den nye sandstrand i Mariager. Byrådet valgte dermed at følge indstillingen fra Udvalget for Kultur og Fritid samt Økonomiudvalget.

Vandparken vil få en størrelse på cirka 8 x 16 meter. Det er meningen, at den skal sættes op i slutningen af maj, og at den skal være i vandet cirka tre måneder, indtil den bliver taget op igen i slutningen af august, afhængigt af vejret.

Vandparken vil bestå af flere elementer, der sammensat fæstnes til 500 kilo tunge betonelementer, som placeres på 2,5-3,0 meters dybde.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem og formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Jane Grøn, beskriver en vandpark som en legeplads med blandt andet rutsjebaner, balanceredskaber og hoppepuder - bare på vand i stedet for på land.

Byrådet har tidligere sagt ja til at bevilge i alt 450.000 kroner til vandparken. Beslutningen om at frigive de første 200.000 kroner sker dog på betingelse af, at der ved en stiftende generalforsamling først dannes en forening, der skal stå for etablering og drift af vandparken.

- Og det er jeg overbevist om vil ske meget hurtigt, da det er planen, at vandparken skal stå klar til indvielse 28. maj i år. Inden da er der er nogle myndighedsting og andet, der skal være på plads, siger Jane Grøn.

Udover tilskud til etablering har byrådet også besluttet at give et årligt tilskud på 40.000 kroner til drift af vandparken fra og med 2022.

Annonce

Vandleg på eget ansvar

Det bliver gratis at benytte vandparken for alle over 12 år (og yngre ifølge med en voksen).

Vandparken vil blive betragtet som en offentlig legeplads, derfor er det brugernes eget ansvar, at færdes sikkert ud fra de sikkerhedsregler, der er angivet på synlige skilte.

Der vil være krav om svømmevest for at benytte vandparken, da der skal svømmes de 400 meter ud til det sted, hvor vandparken vil være placeret. Det bliver i den forbindelse muligt at leje svømmevest eller våddragt hos en forretning i nærheden af vandparken, hvilken er endnu ikke besluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce