Annonce
Mariager Avis

Erfaren optiker åbner Nyt Syn i Mariager

1. februar åbner Birgitte Glerup optikerbutikken Nyt Syn på adressen Torvet 3 i Mariager. Pr-foto
1. februar åbner optiker Birgitte Glerup Nyt Syn i Mariager, som dermed igen får en lokal optikerbutik.
Annonce

Mariager: Efter at Mariagers eneste optikerforretning lukkede i sommeren 2020, kommer der nu atter en lokal optiker i byen, når indehaver Birgitte Glerup slår dørene op til Nyt Syn Mariager mandag 1. februar.

Birgitte Glerup kommer til købstaden med 25 års erfaring som optiker, men det er først nu, hun springer ud i at være selvstændig med egen butik.

- Jeg har altid været ansat, så det er et stort spring, at jeg nu bliver selvstændig, siger Birgitte Glerup, der senest har været ansat som butikschef i Profil Optik i Houmeden i Randers.

Hun fortæller, at det at få sin egen butik er noget, hun har haft i tankerne længe.

- Da Profil Optik lukkede i Mariager i sommer, og lokalerne blev ledige, tænkte jeg, at hvis det skal blive til noget, så er det nu - jeg er jo blevet 50 år, fortæller Birgitte Glerup med et smil.

Nyt Syn er en frivillig kæde bestående af 100 procent selvstændige optikere, der selv ejer og driver deres butik uden indblanden fra et centralt kædekontor.

- Selvstændighed har været vigtigt for mig i forhold til at åbne min egen butik. Så det, at jeg selv kan bestemme alt, lige fra hvilke mærker jeg vil føre, og hvad jeg vil med butikken, til indretningen af den er grunden til, at jeg har valgt at åbne som en Nyt Syn-butik, siger Birgitte Glerup.

Annonce

Optiker med vinkøleskab

Og når man 1. februar træder indenfor, er der ingen tvivl om, at Birgitte Glerup har sat sit personlige præg på den nye butik på Torvet.

- Selvfølgelig skal jeg sælge nogle briller, men jeg vil gerne skabe en atmosfære af hjemlig hygge i min butik, hvor folk synes, det er rart at komme. Derfor har jeg indrettet den med lænestole og en sofa, kaffemaskine og et vinkøleskab, fortæller hun og tilføjer, at vinkøleskabet ikke kun vil være til pynt.

- Det er jo ikke en bar, jeg åbner, hvor der er udskænkning hver eneste dag, men jeg tænker, at det fredag eftermiddag skal være muligt at få et lille glas vin, hvis man har lyst til det, mens man er i butikken.

Annonce

Vil være en integreret del af byens liv

Birgitte Glerup er født og opvokset i Spentrup. Hun har derfor et godt kendskab til Mariager.


Det er jo ikke en bar, jeg åbner, hvor der er udskænkning hver eneste dag, men jeg tænker, at det fredag eftermiddag skal være muligt at få et lille glas vin, hvis man har lyst til det, mens man er i butikken.

Birgitte Glerup, indehaver af Nyt Syn i Mariager


- I løbet af min barndom kom vi meget i Mariager. Det var her, vi kørte op for at købe tøj. Vi kom også ofte på havnen, hvor vi købte is – det gør min mand og jeg i øvrigt stadig. Jeg har altid syntes, at Mariager er en sindssygt hyggelig by, så det har bare været et plus, at det var her, der blev et lokale ledigt, siger hun.

Birgitte Glerup og tilføjer, at det for hende er vigtigt at blive en integreret del af byens liv.

- Så når der sker noget i Mariager, vil jeg selvfølgelig være der og bakke op, siger hun.

Annonce

I gang stille og roligt

Birgitte Glerup siger, at hun selvfølgelig har gjort sig nogle overvejelser om det at åbne en butik midt i en coronatid med de restriktioner og forholdsregler, der er i forhold til butikslivet.

- Jeg har tænkt: Puha, skal jeg virkelig åbne lige nu, siger hun.

- Men på den anden side er optikere blandt de butikker, der gerne må have åbent. Desuden giver den særlige coronasituation mig mulighed for at komme i gang stille og roligt, så folk kan lære mig at kende, fortsætter Birgitte Glerup.

Hun tilføjer, at åbningstilbud og -reception må vente til en gang, når coronanen er kommet under kontrol. Det samme gælder ansættelse af en til at hjælpe i butikken.

- Det er planen, at jeg det første år skal være her alene, så der bliver ingen ferie i 2021, og heldigvis er jeg aldrig syg, fastslår hun smilende.

I sit sortiment vil Birgitte Glerup føre brillestel fra en række fremtrædende danske brillebrands, som Lindberg, Bellinger, ProDesign og Ørgreen samt moderne kontaktlinser med høj komfort.

- Jeg har et særligt godt øje til de danske brilledesigns, men jeg vil også føre en række udenlandske modebrands, og der vil være brilleløsninger til alle og i alle prislejer. Som en ekstra service har man desuden mulighed for at låne stel med hjem, så man i ro og mag kan beslutte sig derhjemme, fortæller Birgitte Glerup.

Åbningstiderne for Nyt Syn bliver: mandag til torsdag klokken 9.30 - 17.30, fredag klokken 9.30 - 18 og den første lørdag i måneden klokken 9.30 - 13.

- Ellers holder jeg gerne åbent efter aftale, siger Birgitte Glerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce