Annonce
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Søren Juhl og hans kone flyttede fra Aarhus til Gjerlev i 2007, da de skulle til at stifte familie. Blandt goderne ved at bo i Gjerlev, der sammenlignet med Aarhus er en noget mindre by, fremhæver Søren Juhl, at det er tydeligt at mærke, at det er et sted med ildsjæle, der gør et kæmpe arbejde for lokalsamfundet. "Det synes jeg er positivt smittende og dejligt at se", siger han. Foto: Frank Pedersen
Som tilflytter oplever Søren Juhl, at der er både goder og udfordringer forbundet med at bo i en mindre by som Gjerlev.

Gjerlev: Da Søren Juhl og hans kone, Charlotte Juhl, mødte hinanden, boede de begge i Aarhus, men i 2007 flyttede de til Gjerlev, da de skulle til at stifte familie.

- Vi havde simpelthen ikke råd til at købe noget i Aarhus, så da min kone fik arbejde ved Randers Sundhedscenter, og vi samtidig skulle have vores første barn, skulle vi finde ud af, hvordan vi kunne få det til at hænge sammen, fortæller Søren Juhl, der på det tidspunkt var ansat som reklametegner hos Lego i Billund.

Resultatet blev, at parret flyttede til Gjerlev, fordi byen ligger tæt på Randers og samtidig er tæt på Østergaard, hvor Charlottes forældre bor.

Annonce

Lokale ildsjæle

Blandt goderne ved at bo i Gjerlev, der sammenlignet med Aarhus er en noget mindre by, fremhæver Søren Juhl, at det er tydeligt at mærke, at det er et sted med ildsjæle, der gør et kæmpe arbejde for lokalsamfundet.

- Det, synes jeg, er positivt smittende og dejligt at se, siger han.

Et af resultaterne af de lokale ildsjæles arbejde er børneklubben Klub’n, der åbnede i oktober sidste år. Her har Søren Juhl bidraget med en illustration i stort format, der fungerer som udsmykning af lokalerne.

- Det var spændende at lave dels fordi, det var til en god sag og dels fordi, jeg ikke havde prøvet at lave noget lignende før, så der lærte jeg noget nyt, siger Søren Juhl.

Annonce

Nødvendigt at tiltrække børnefamilier

Han tilføjer, at der også er udfordringer ved at bo i et mindre bysamfund.

- Det kan godt mærkes, at der bor mange ældre i Gjerlev. Over for det er der os børnefamilier, som gerne vil lidt mere, end de ældre vil. Men det er nok meget naturligt, at jo ældre, man bliver, des mere skeptisk og mindre fleksibel bliver man overfor nyt, siger Søren Juhl, der siger, at dette forhold har delt vandene i forhold til, hvad der skulle ske med og i det nye Aktivitetshus, der er etableret i den gamle og nu nedlagte Gjerlev Enslev Skole.

Han pointerer, at hvis Gjerlev skal have en fremtid som by, er det nødvendigt med nogle tiltag, der kan tiltrække børnefamilier.

- Ellers sygner byen bare hen, og det er der ingen grund til, for det er dejligt at bo her, hvor der er kort ind til både Randers og Hadsund. Desuden er vi relativt tæt på motorvejen samtidig med, at boligpriserne er fornuftige. Man kan få meget hus for pengene herude, siger Søren Juhl.

Han tilføjer, at selv om han synes, det er ærgerligt, at skolen blev nedlagt, er der kommet noget godt ud af det i form af Aktivitetshuset i modsætning til, at skolen var blevet revet ned og grunden udstykket til byggegrunde.

- Nu har seniorerne fået et aktivitetshus, og vi børnefamilier har fået nogle lokaler, hvor vi kan lave aktiviteter med børnene. Desuden er egnsarkivet rykket ind i huset, ligesom kirken har fået mulighed for at holde arrangementer i nogle lokaler. Så når det nu var sådan, at skolen ikke stod til at redde, er det trods alt endt godt, siger Søren Juhl.

Annonce
Mariager Avis

Inger Støjberg inviterer til stor fest på lokalt slot: - Der er rigtig gang i kagebageriet

Annonce
Mariager Avis

Da Thomas drejede nøglen blev bilen omspændt af flammer: 38-års ejerskab af en Triumph TR6 fik en brat afslutning

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Annonce