Annonce
Mariager Avis

Fællesaktiviteter giver sammenhold trods afstand

Kreativitet skaber glæde blandt beboerne på Sødisbakke. Arkivfoto
I en tid hvor vi kun kan være sammen på afstand har Aktivitets- og Samværstilbuddene - Sødisbakke været kreative i forhold til at bibeholde nogle af de gode aktiviteter, som skaber livsglæde og fællesskab for beboerne.
Annonce

Mariager: Der er vendt op og ned på hverdagen, og det kan også mærkes for beboerne på Sødisbakke.

- Vi ved fra vores brugere, at de savner det daglige samvær og de aktiviteter, som vi normalt udbyder, fortæller tilbudsleder Malene Wendtland og fortsætter:

- Vi har brugere af vores tilbud, som hver morgen står udenfor vinduet og fortæller, at savnet til det daglige er stort. Det er rørende og bl.a. derfor har vi fundet på forskellige aktiviteter, som samler os i et fællesskab på afstand.

Annonce

Fællessang – på afstand

Som mange andre i Danmark har Aktivitets- og Samværstilbuddene taget fællessang på afstand til sig.

Musikterapeut Anne Koch-Mikkelsen holder derfor ”gårdsang” for de beboere, der har lyst til at være med. Der bliver opsat instrumenter i det fri, og de fremmødte kan sidde spredt i gården, således at ingen kommer i nærkontakt. Der uddeles både sanghæfter til dem, der kan læse og dem, der tyder meningen gennem billeder – på den måde kan alle føle sig inkluderet i gruppen og i musikkens sociale fællesskab.

- Det har været en stor succes at holde udendørs fællessang og fællespil. Én af de brugere jeg underviser i klaver spiller med i det omfang, han kan. Det er en aktivitet, vi vil bibeholde også efter corona-krisen, fortæller Anne Koch-Mikkelsen.

Annonce

Virtuel historiefortælling

Også Sødisbakkes kulturskaber, Inge Klejs Rasmussen, har fundet en alternativ måde at holde kontakten med beboerne og give dem nogle kulturelle oplevelser, på trods af afstanden. Fra sit hjemmekontor indlæser hun velkendte historier og eventyr på video, som beboerne på Sødisbakke kan se på deres Ipads eller sammen med personalet.

- Vi vil gerne skabe en følelse af nærvær, selv om vi skal holde afstand. Derfor handler det for mig også om at gøre videoerne så engagerende som muligt, så jeg kommer ud over skærmen til den enkelte beboer, fortæller Inge Klejs Rasmussen.

Beboerne har taget godt imod den virtuelle historiefortælling:

- Der er kommet flere ønsker til historier fra beboerne, som jeg går i gang med at indlæse. Det er dejligt, at vi gennem historierne kan mindske lidt af savnet til hverdagen, fortæller Inge Klejs Rasmussen.

Annonce

Fjernundervisning fungerer

En anden måde at bibeholde lidt af hverdagen på er at bruge fjernundervisning. Normalt får Bo Johansen, der bor på Sødisbakke, undervisning af Inge Klejs på hendes kontor hver uge, men i corona-tiden har de skiftet kontoret ud med Skype, hvor de nu mødes hver dag i en time for at læse og tale om forskellige emner alt efter interesse. I starten vidste ingen af dem rigtig, hvad de gik ind til, men de blev begge hurtigt glædeligt overraskede over, at fjernundervisningen faktisk fungerede rigtig godt:

- Jeg er meget glad for fjernundervisningen, fortæller Bo Johansen. - Det er hyggeligt og sjovt, at man kan se hinanden på den måde, selv om man selvfølgelig helst ville mødes i virkeligheden. Men det er smart, at man kan bruge teknikken til det.

Inge Klejs får også meget ud af fjernundervisningen og det virtuelle samvær med Bo Johansen:

- Det giver mig stor arbejdsglæde at mærke, at Bo går op i undervisningen, og at det gør en forskel, selv om vi ikke er sammen. Det styrker fællesskabet for os begge to indtil hverdagen bliver normal igen, siger hun.

Sødisbakke i Mariager er et specialpædagogisk bo- og aktivitetstilbud for voksne med udviklingshæmning med døgnpladser til 131 beboere.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Annonce