Annonce
Mariager Avis

Første stik i Mariagerfjord - coronabekæmpelse godt i gang

76-årige Karen Jensen var den første i Mariagerfjord Kommune, der fik første dosis af den nye Covid-19 vaccination. Hun sagde 'av', men det var på skrømt, for det gjorde ikke ondt at få stikket. Det var læge Jørgen Nielsen, der gav vaccinen. Pressefoto
Beboere og personale på tre plejehjem i Hadsund og i Als var fjordkommunens første til en corona-vaccination.

Mariagerfjord: De første corona-vaccinationer i Mariagerfjord Kommune blev givet først på eftermiddagen tirsdag i sidste uge. Og det var beboere og personale på demenscentret Skovgården i Hadsund, der lagde arme til nålene.

- Vi lagde ud med at vaccinere 58 af plejehjemmets beboere sammen med 38 medarbejdere, fortæller formand for sundhed og omsorg i Mariagerfjord Kommune, Jan Andersen.

- Det var regionens biler, der leverede doserne med vaccine, men det var lokale læger, der førte nålene, siger han.

Annonce

Senere tirsdag nåede vaccinationerne til Bernadottegården, ligeledes i Hadsund, inden turen gik til Teglgården i Als.


Det er selvfølgelig frivilligt, om man vil lade sig vaccinere, men langt de fleste siger ja tak.

Jan Andersen, udvalgsformand, Mariagerfjord Kommune


- Her blev der vaccineret henholdsvis 39 beboere og 35 personaler - og 23 beboere og 20 plejehjemsansatte.

Langt flest ja tak

Jan Andersen forventer, at Mariagerfjord Kommune allerede inden nytår får flere vacciner, så kommunens øvrige plejehjem også kan få tilbuddet.

- Det er selvfølgelig frivilligt, om man vil lade sig vaccinere, men langt de fleste siger ja tak: 90 procent af beboerne og 93 procent af personalet har indtil videre fået et stik, fortæller han.

Præcis hvornår kommunen kan forvente flere doser, ved Jan Andersen ikke - og han har heller ikke tænkt sig at rykke regionen.

- Jeg er overbevist om, at regionen gør det bedste, den kan, pointerer han.

Ligesom andre steder i landet regner Jan Andersen med, at lægerne kan give flere vaccinationer end planlagt. Et glas med fem portioner kan formentlig række til seks-syv vaccinationer, lyder regnestykket.

Jan Andersen forventer dog, at alle vaccinationer fra den første sending er brugt, når tirsdagens tre plejehjem er blevet vaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce