Annonce
Mariager Avis

Falck mangler folk i Mariager: Er fire brandmænd i underskud

Udrykningsleder ved Falck, Brian Lund Nielsen, eftersøger i øjeblikket borgere, der bor eller arbejder i Mariager og som godt kunne tænke sig at være deltidsbrandmand i byen. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Går du med en drøm om at blive brandmand, så er muligheden måske tættere på, end du tror. Brandstationen i Mariager mangler nemlig en lille håndfuld deltidsbrandfolk i øjeblikket.

Annonce

Mariager: Når alarmen ringer på den lokale brandstation i Mariager, haster byens deltidsbrandfolk fra deres hjem eller arbejdsplads og rykker ud med det formål at gøre en forskel for andre mennesker. Men lige for tiden er brandfolkene under pres, fordi der ikke er nok af dem.

Sådan lyder beskeden fra Falck, der i øjeblikket søger flere deltidsbrandfolk til stationen.

- Det optimale ville være, hvis der var 15-18 brandfolk tilknyttet Mariager Brandstation. Men i øjeblikket er de kun 12, og det tærer selvfølgelig på kræfterne. Reelt set mangler vi tre-fire nye folk, lyder det fra Brian Lund Nielsen, der er udrykningsleder ved Falck.

Annonce

Alle tider er åbne

Den nuværende underbemanding gør ifølge Brian Lund Nielsen, at Mariager Brandstation faktisk mangler folk både i dagtimerne, om aftenen og i weekenderne.

Den enkelte brandmand behøver ikke at kunne møde ind på alle tider af døgnet, men så længe man har vagt, skal man kunne være klar til at forlade brandstationen bare fem minutter efter, at alarmen har ringet. Det gør, at det sædvanligvis er dagtimerne, der er sværest at få dækket ind.

- Vi kommer jo til at låne folk i deres arbejdstid og udsætter dermed det arbejde, de ellers ville have lavet for deres arbejdsgivere. Men vi kan ikke drive en brandstation uden dem. Derfor er vi også meget opmærksomme på, at den enkelte medarbejder kan komme tilbage til sit sædvanlige arbejde så hurtigt som muligt, siger Brian Lund Nielsen.

Annonce

Et afbræk i hverdagen

Som deltidsbrandmand får man ganske vist betaling for sin indsats. Men ikke nok til, at man kan leve af det. Derfor skal man melde sig, fordi man synes det kunne være spændende at komme med ud og slukke brande og gøre en indsats i lokalsamfundet, fastslår Brian Lund Nielsen.

- Til gengæld tilbyder vi et afbræk i hverdagen, en brandmandsuddannelse og det kammeratskab, der er mellem brandfolkene. Hvad angår brandmandsuddannelsen, kommer den jo også arbejdsgiverne til gode, argumenterer udrykningslederen.

Har man interesse for at blive deltidsbrandmand i Mariager kan man enten søge via hjemmesiden blivbrandmandnu.dk eller kontakte Brian Lund Nielsen direkte på bln@falck.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce