Annonce
Mariager Avis

Festivaldirektør fundet til det europæiske folkemøde i Mariager: Henrik Thorsager Andersen skal stå i spidsen for Festival of Europe

Henrik Thorsager Andersen blev fredag 11. december ansat som festivaldirektør for Festival of Europe. Ansættelsen er et stort skridt frem mod 22. maj 2022, hvor Danmarks første europæiske folkemøde åbnes i Mariager. Kontrakten blev underskrevet i det gamle Mariager Rådhus på Torvet, som fremover vil lægge hus til Festival of Europes sekretariat. Til stede var, udover den nye direktør, borgmester Mogens Jespersen (t. v.) og viceborgmester Leif Skaarup (t. h.), som i fællesskab har taget initiativ til foreningen Festival of Europe. Pr-foto
Med ansættelse af Henrik Thorsager Andersen som festivaldirektør har Festival of Europe taget et stort skridt mod virkeliggørelse af visionen om det europæiske folkemøde i Mariager, der åbnes 22. maj 2022.
Annonce

Mariager: Fredag 11. december blev Henrik Thorsager Andersen ansat som festivaldirektør for Festival of Europe - det europæiske folkemøde i Mariager - der åbnes for første gang 22. maj 2022, og som derefter vil være en årligt tilbagevendende begivenhed i Mariager.

Udover Henrik Thorsager Andersen deltog initiativtagerne til foreningen Festival of Europe, borgmester Mogens Jespersen og viceborgmester Leif Skaarup, da ansættelseskontrakten blev underskrevet, hvilket naturligvis skete i det gamle Mariager rådhus på Torvet, da det er her, Festival of Europes sekretariatet får til huse.

Annonce

Skal virkeliggøre en vild vision

Henrik Thorsager Andersen kommer fra en stilling som Head of Event i Odense Sport & Event, hvor han har været ansvarlig for al kommerciel eventaktivitet. Som nyansat direktør for Festival of Europe skal han stå for at gøre en meget ambitiøs idé til en helt fantastisk begivenhed.

Henrik Thorsager Andersen

Privat:

Henrik Thorsager Andersen er vokset op i Viborg. Hans far var landmand og hans mor organist.

Han er gift med Lisbeth, som er gymnasielærer og sammen har de tre børn.

I fritiden går han på jagt og cykler landevejscykling.

CV:

2019-2021: Head of Event ved Odense Sport og Event

2017-2019: Strategisk planlægger ved DR Koncerthuset

2011-2017: Selvstændig rådgiver inden for event-management

2008-2010: Adm. direktør i Fredericia Messecenter

2005-2008: Produktionschef i DGI-byen & Øksnehallen

- Det bliver en kæmpe udfordring. Jeg skal gøre en vild vision til virkelighed. Og det bliver med mange forskellige interessenter. Festivalen er for borgerne i hele EU, men tager selvfølgelig afsæt i Jylland, nærmere bestemt Mariager, siger Henrik Thorsager Andersen og fortsætter:

- Det er en vild vision, men det er også en vildt spændende vision. Og det er derfor, jeg har sagt ja til i denne omgang at arbejde med en mere værdipolitisk dagsorden. Jeg vil gerne være med til at gøre EU til "vores EU", og det får jeg chancen for her sammen med andre stærke kræfter, og med solid lokal opbakning.

Annonce

Ansat af Stine Bosse

Festival of Europa har en styregruppe bag sig, som formand for Europabevægelsen og erhvervskvinde Stine Bosse står i spidsen for. Hun har derfor siddet på den anden side af jobsamtale-bordet, da festivaldirektøren skulle findes, og valget faldt på Henrik Thorsager. Andersen.

- Henriks job kommer til at være EU-samarbejdet i en nøddeskal. Han får sin sag for. Det her job kræver en diplomatisk ildsjæl, der kan jonglere med 27 lande og kulturer og i sidste ende levere et konkret resultat inden for tidsfristen, siger Stine Bosse.

- Hvis han - og vi - lykkes, kan vi til gengæld efterlade et historisk projekt, som vil kunne leve i årtier fremad her i Danmark og danne idébank for lignende events i andre EU-lande, fortsætter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce