Annonce
Mariager Avis

Festivallogo er inspireret af kranen på Mariager Havn

Festival of Europes logo. Ill.: Cathrine Buus
Logoet for Festival of Europe drager paralleler fra Mariagers fortid til nutidens Europa.

Mariager: Når den første udgave af Festival of Europe løber af stablen 25.- 28. august 2022, bliver det under et logo, der med festivaldirektør Henrik Andersens ord symboliserer: De stærke nationer løfter andre nationer op og skaber den rette balance.

Festivaldirektøren tilføjer, at logoets udtryk bevæger sig indenfor kerneværdierne: fællesskab, sammenhold, selvstændighed, dialog/debat, balance, solidaritet, individet, folk, der mødes og et håndtryk, som udtrykker respekt for hinanden.

- De grundlæggende værdier, vi oplever i Mariager, er yderst relevante værdier for hele Europa. Logoet skal vise det sammenhold, som Europa står for i dag igennem den europæiske union. Men samtidig skal det også vise de enkelte landes selvstændighed, siger Henrik Andersen og fortsætter:

Annonce

- Mariager er indbegrebet af sammenhold. Folk i byen står sammen og er parate til at løfte i flok og i enighed. Det samme gør sig gældende i det politiske miljø, hvor man har bevist, at man på tværs af politiske overbevisninger står sammen om at skabe Festival of Europe.

Fra fortid til nutid og fremtid

Logoet er udført af den grafiske designer Cathrine Buus og er inspireret af den gamle kran på Mariager Havn, der står som et symbol fra en fortid, hvor det handlede om at skabe udvikling og fremdrift for området og byen.

- Kranen løfter den tunge og svære last og er et godt billede på vores fremtidige opgaver. Man kan også drage en parallel til den europæiske union. Logoet er således et billede på Europas union, hvor de stærke nationer i solidaritet løfter andre nationer op og skaber en balance, siger Henrik Andersen.

Grafisk designer Cathrine Buus står bag Festival of Europes logo. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce