Annonce
Mariager Avis

Fire heste bestemte, at Pil Rahbek skulle bo i Hem Skov

Pil Rahbek indrømmer, at hun har været kræsen i det, der blev til mange år, hvor hun kiggede efter et sted at bo. Blandt andet var det vigtigt for hende at finde et sted, hvor hun kunne have sine fire heste – to islændere og to shetlændere – boende hjemme hos sig selv. Efter mange års boligjagt fandt hun huset i Hem Skov. Foto: Annelene Petersen
Efter mange års jagt på det ideelle sted at bo, faldt Pil Rahbek for huset i Hem Skov, hvor der er plads til hendes fire heste, naturen er lige uden for døren og hvor hun samtidig er tæt på Mariager, som hun kalder Danmarks smukkeste by.

Mariager: Selv om hun kun har et par måneders erfaring som ny områdechef for Sødisbakke, har Pil Rahbek det, hun kalder et livslangt kendskab til stedet med den smukke beliggenhed i Maren Finds Dal.

- Min far var chef indenfor det specialiserede område dengang, det hørte under amtet, så allerede som barn blev jeg præsenteret for Sødisbakke, som dette helt unikke og fantastiske flagskib indenfor det specialiserede område, siger Pil Rahbek, der udover at få fortalt om stedet som barn, også flere gange som voksen været på besøg på stedet, som en del af hendes arbejdsliv.

Pil Rahbek er uddannet administrationsøkonom og har flere års ledelseserfaring fra det fra både ældre- og specialområdet i det kommunale system. Hun siger, at når man arbejder indenfor det specialiserede område i kommunerne, skal man fagligt kunne rumme bredden, hvorimod det ikke altid er muligt at dykke med i specialer.

- Så da chancen bød sig for at søge denne stilling, hvor man kan få lov til at fordybe sig i et så unikt fagområde som udviklingshæmning, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det jeg skulle, fortæller Pil Rahbek.

- Desuden er der den private vinkel på det, at jeg bor mindre end to kilometer fra Sødisbakke, tilføjer hun med et smil.

Annonce

Mariager taler til mig

Sidste år i maj flyttede Pil Rahbek ind i et hus, der ligger i Hem Skov lidt udenfor Mariager. Modsat mange andre tilflyttere er det altså ikke jobbet, der har ført hende til byen ved fjorden.

Pil Rahbek fortæller, at hun gennem årene er kommet en del i Mariager og i voksenlivet, er hun flere gange vendt tilbage som turist.

- Der er noget fuldstændigt unikt i Mariager og området omkring byen, der taler til mig, siger hun og fortsætter:

- Jeg er vokset op i en familie, hvor vi vandrer meget. Jeg har desuden heste og i min egen familie har vi en forkærlighed for vand – særligt mine børn og jeg er glade for at bade. Så det er kombinationen af skov, de store vider og det helt fantastiske fjordmiljø, der har trukket mig hertil.

Annonce

Danmarks smukkeste by

Pil Rahbek indrømmer, at hun har været kræsen i det, der blev til mange år, hvor hun kiggede efter et sted at bo. Blandt andet var det vigtigt for hende at finde et sted, hvor hun kunne have sine fire heste – to islændere og to shetlændere – boende hjemme hos sig selv.

- Jeg havde nogle helt klare krav i forhold til, at der skulle være noget dejligt miljø både for dem og for mig til at kunne ride ud i, siger hun og tilføjer, at det krav opfylder huset i Hem Skov til fulde.

Ud over fire heste har Pil Rahbek også fået plads til at have høns på grunden i skoven, hvor hun også dyrker sine egne ærter og har frilandstomater.

- Jeg har det bedst med at kunne få lov til at leve mit liv udenfor. Det er der, jeg helst vil være og når man har det sådan, er det enormt smart at bo i en skov, siger hun og ler.

Pil Rahbek tilføjer, at det at Mariager æstetisk er en meget smuk by også havde stor indflydelse på, at hun valgte at slå sig ned tæt på den gamle købstad.

Da hun købte huset, var hun dog lidt i tvivl om, om hun ved at bo tæt på byen ville blive blind for Mariagers æstetik.

- Det har jeg heldigvis kunnet konstatere, at det er jeg ikke blevet. Da jeg forleden gik en tur på havnen ved solnedgang, tænkte jeg endnu en gang, at Mariager er den smukkeste by i Danmark – det er i hvert fald min påstand, siger hun med et smil.

- At Mariager er så vidunderligt dels har noget at gøre med, at byen ligger så kuperet og dels de gamle huse og brostensbelagte gader. Dertil kommer, at man i byen er klar over, hvor unikt det er, det man har. Folk der bor i Mariager er virkelig glade for Mariager – og det er jeg enormt stolt over at få lov til at være en del af, fortsætter Pil Rahbek.

Annonce

Flere oaser til at nyde byen

Med ikke en gang et år som mariagerborger, er Pil Rahbek lidt forsigtig med at komme med et bud på, hvad der efter hendes mening skal til for at udvikle Mariager som by.

- Hvis jeg skal svare, vil jeg tage afsæt i noget, jeg synes allerede fungerer rigtig godt og det er, at der i Mariager er nogle miljøer som for eksempel på torvet ved isboden, hvor man kan tage ophold og bare være tilstede. Jeg kunne godt tænke mig flere af den slags områder - det kunne for eksempel være på havnen - hvor man bare kan side og opholde sig uden, at det nødvendigvis er en forudsætning, at man skal bruge penge, siger Pil Rahbek.

Hun tilføjer, at flere af den slags ”oaser” vil understøtte den idyl, der er i Mariager samt virke motiverende i forhold til at gå på opdagelse i byen.

Annonce

Vil samarbejde med Mariager Museum

Sødisbakke har sit eget museum, der fortæller stedets historie. Efter Pil Rahbek blev ansat som områdechef, har hun overvejet, om det vil være muligt at lave et samarbejde med Mariager Museum omkring det særpræg og de historier, der knytter sig til Mariager, heriblandt Sødisbakke.

- Det kunne eksempelvis være i form af en vandretur, hvor man blandt andet kom op omkring vores museum og gik videre til Hohøj, der ligger lige i nærheden. Det vil være en god lang tur og jeg ved, at det er noget, mange turister efterspørger, siger Pil Rahbek.

"Jeg har det bedst med at kunne få lov til at leve mit liv udenfor. Det er der, jeg helst vil være og når man har det sådan, er det enormt smart at bo i en skov", siger Pil Rahbek, der i maj sidste år flyttede ind i huset i Hem Skov. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce