Annonce
Mariager Avis

Fire millioner fra staten til bredbånd i Mariagerfjord

I løbet af 2021 skal der nedgraves kabler til bredbåndsforbindelser til fem projekter i Mariagerfjord Kommune. Arkivfoto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix)
Fem projekter i kommunen får tilskud fra statens bredåndspulje.

Mariagerfjord: Energistyrelsen har netop offentliggjort, hvem der får andel i de ca. 100 millioner kroner, der er uddelt i årets bredbåndspulje. Cirka fire millioner kroner tilflyder fem projekter i Mariagerfjord Kommune, hvilket glæder kommunens konsulent på området, Jens Lykke, der har hjulpet ansøgerne hen mod målet.

- Desværre kunne puljen ikke strække til alle de ansøgere, der har brugt masser af frivillige timer på at komme tættere på den digitale motorvej i form af hurtigt bredbånd, siger han.

- Der var ansøgninger for over det dobbelte af, hvad der var i puljen. Vi havde desværre en del små projekter, men når et område, hvor alle 25 husstande ønskede at være med og alligevel ikke kunne få tilskud, viser det bare, hvor svært det er” fortsætter han.

Annonce


Puljen er en afgørende kickstarter, men der er lang vej endnu, inden alle i Mariagerfjord Kommune er dækket ind med hurtigt internet.

Jens Lykke, konsulent, Mariagerfjord Kommune


To af projekterne rækker ind i nabokommunen Rebild, herunder et projekt omkring Rold Skov. Desuden er der penge til 39 adresser ved Røjdrup/Hannerup vest for Hobro. Af disse er der nogle få med adresse i Rebild Kommune. De resterende projekter er hjemmehørende i Alstrup ved Mariager, området mellem Skjellerup og Katbjerg samt et lille projekt mellem Oue og Vive.

- Vi er glade, og jeg kan næsten ikke få armene ned, siger Vagn Pedersen, Røjdrup, der er en af de mange lokale projektmagere, der har brugt mange fritidstimer på at få naboerne motiveret og organiseret i et projekt.

- Nu kan vi se frem til sammen med Norlys, at få gravet fiberkabler i jorden i løbet af 2021, fortsætter han.

En del af de projekter, der har fået afslag, har aftalt med internetudbyderen Norlys, at man her vil kigge positivt på alligevel at etablere internet på almindelige kommercielle vilkår i løbet af overskuelig tid..

Mariagerfjord Kommune støtter alle de 170 husstande, der har fået bredbåndstilskud, med en medfinansiering på 2000 kroner pr. adresse.

Projekterne vil alle blive realiseret i løbet af 2021.

På landsplan vil cirka 5000 adresser nyde godt af bredbåndspuljen, som partierne bag finansloven har sikret fortsættelse i 2021.

- Puljen er en afgørende kickstarter, men der er lang vej endnu, inden alle i Mariagerfjord Kommune er dækket ind med hurtigt internet. Jeg vil vurdere, at ca. 1000 adresser fortsat har under 10 mbit-hastighed, og det vil fortsat udfordre mange, der skal arbejde og studere fra deres hjemmeadresse, slutter Jens Lykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce