Annonce
Mariager Avis

Fire nye skoleledere på vej

Berit Vinther er pr. 1. december tiltrådt som dagtilbuds- og skolechef i Mariagerfjord Kommune. En af hendes første store opgaver bliver at ansætte fire nye skoledere. Foto: Mariagerfjord Kommune
Nu skal der findes nye skoleledere til Mariager, Hadsund, Astrup og Arden.
Annonce

Mariager: Dagtilbuds- og skolechefen i Mariagerfjord Kommune, har taget hul på en af sine første opgaver - nemlig rekruttering af fire nye skoleledere

Rekrutteringsarbejdet er allerede sat i gang og på to af skolerne er stillingsopslaget online. Det er en længere proces at rekruttere ledere - og arbejdet med at samle input fra skolebestyrelser og skrive stillingsopslag tager tid.

- Det er en stor, men meget spændende opgave at starte ud med, fortæller dagtilbuds- og skolechef Berit Vinther. Det kan selvfølgelig godt skabe undring, når man hører, at der skal ansættes fire skoleledere - men det er helt naturligt, at ledere skifter job og ikke mindst går på velfortjent pension.

At fire skolelederstillinger slås op inden for kort tid, sker på grund af det ansættelsesstop, der har været på dagtilbuds- og skoleområdet i forbindelse med udmøntning af en besparelse fra kommunens budget for 2019, men Berit Vinther ser det ikke som en ulempe.

- På den måde kan man som ny skoleleder komme til en kommune, hvor der er mulighed for at være med til at præge den fremtidige udvikling - både på dagtilbuds- og skoleområdet, slutter hun.

Annonce

Bredt samarbejde

Der er i Mariagerfjord Kommune god erfaring med at lade dagtilbudslederen i distriktet samt en skoleleder fra et andet distrikt indgå i ansættelsesudvalget sammen med forældre-, medarbejder- og ledelsesrepræsentanter.

Mariagerfjord Kommune har derudover valgt at samarbejde med et rekrutteringsfirma i forbindelse med de fire skolelederstillinger. Dette er især valgt for at kunne tiltrække flest mulige kvalificerede ansøgere til stillingerne.

Byrådet i Mariagerfjord Kommune traf i slutningen af november beslutning omkring struktur inden for Børn og Familie. Samtidig blev et ansættelsesstop indenfor ledelse og administration i Dagtilbud og Skole ophævet.

Der er planlagt ansættelse af skoleledere i Mariager pr. 1. marts, Hadsund og Astrup pr. 1. april samt Arden pr. 1. maj.

Stillingerne bliver løbende slået op via www.mariagerfjord.dk.

Berit Vinther er tiltrådt som chef for dagtilbud og skoler i Mariagerfjord 1. december. Hun kom fra en stilling som områdechef for Børn og Unge i Aarhus Kommune, hvor hun gennem fem år har stået i spidsen for ni kommunale dagtilbud og seks folkeskoler. Tidligere var hun leder af dagplejen i Favrskov Kommune og tidligere Hadsten Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce