Annonce
Mariager Avis

Flere blomster: DN-projektgruppe vil hjælpe naturen på vej

DN's Biogruppe opfordrer til, at der sås flere blomster og plantes flere blomstrende træer og buske fremfor at etablere græsplæner. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
DN vil inspirere til blomsterbede samt blomstrende træer og buske i stedet for golde græsarealer.

Mariagerfjord:  En ny projektgruppe under Danmarks Naturfredningsforening (DN) i Mariagerfjord har set dagens lys: Biogruppen. Under sloganet ”Vildt smukt” vil gruppen motivere især virksomheder, grundejerforeninger samt institutioner til at plante blomstrende træer og buske og til at lave vilde blomsterbede i stedet for golde græsplæner.

- Formålet er at øge biodiversiteten for at modvirke tilbagegangen i vores natur, samt binde CO2 for at hjælpe på klimabalancen, fortæller Biogruppens to medlemmer, Peter Toubøl og Søren Kjær.

Planen er at etablere fire til otte konkrete eksempler på bede med blomster, buske og træer i kommunens forskellige byer i samarbejde med virksomheder, institutioner, boligområder og aktive borgere.

- Desuden vil vi  udarbejde materiale med råd og vejledning i etablering og pasning af bede med vilde blomster samt blomstrende buske og træer. Vi vil også særskilt udarbejde konkrete projekter med tilbud på, hvilken hjælp Bio-gruppen DN-Mariagerfjord kan yde, fortæller Toubøl og Kjær.

Tilbudsmaterialet vil indeholde fotomontage af aktuelle steder, som viser, hvor smukt det vil se ud efter etablering af bedene.

- Derved håber vi at kunne overbevise ejendommens ejer om, at det er en god idé, lyder det fra Biogruppen.

- Hvis du synes det lyder spændende og vil støtte arrangementet på den ene eller anden måde, så kontakt os. Vi har brug for al mulig hjælp, lige fra en til to timers plantning og såning til henvendelse fra grupper og virksomheder, som ønsker konkret hjælp og vejledning samt modtage vores træer, buske og frøblandinger.

- Vi har allerede fået flere henvendelser, og vi vil i løbet af foråret kommer mere på banen, når vi har fået udarbejdet nogle konkrete planer samt vores vejlednings-materiale. Projektet har modtaget økonomisk støtte fra Velux og Grønt Guld fonden, forklarer Peter Toubøl og Søren Kjær.

De kan kontaktes via e-mail: biogruppen@dn-mariagerfjord.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce