Annonce
Mariager Avis

Flere skal corona-testes: Nye muligheder for undersøgelse

Region Nordjylland vil gerne have så mange som muligt til at få foretaget en corona-test og udvider derfor åbningstiderne på de eksisterende testcentre. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Otte byer i Region Nordjylland får flere dage med mulighed for test.
Annonce

Mariagerfjord: Region Nordjylland øger i de kommende uger testmulighederne rundt omkring i regionen. Det sker med oprettelsen af yderligere dage med testning i flere nordjyske byer og med større fokus på test af virksomheder.

Et vigtigt led i bekæmpelsen af epidemien er en massiv testindsats, så smittekæder hurtigt kan findes og brydes. For at bruge den store nordjyske testkapacitet bedst og mest muligt, tager Region Nordjylland nu yderligere testredskaber i brug.

Der oprettes blandt andet yderligere faste testdage i otte nordjyske byer.

- Vi skal bruge vores testkapacitet fuldt ud, og med anbefalingen om at alle der går på arbejde, lader sig teste mindst en gang ugentligt, så har vi sat yderligere fokus på at komme ud i hele regionen med flere faste testtilbud, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Annonce

Alle bør testes

I første omgang kommer de nye faste testdage til at køre til og med uge 7. Derudover får enkelte teststeder udvidet åbningstiderne i en forsøgsordning.

- Vi opfordrer alle til at lade sig teste. Vi har kapacitet til det, og vi ved, at mange slet ikke udviser symptomer på corona. Så jeg vil gerne opfordre til, at man går ind på coronaprover.dk, for at finde en testtid et sted i nærheden, siger Ulla Astman.

Annonce

Fokus på virksomhedstest

For at bruge testkapaciteten fuldt ud har regionen også iværksat yderligere mobile testtilbud til de nordjyske virksomheder.

Region Nordjylland tilbyder test af ansatte i større virksomheder med minimum 100 ansatte. Virksomheden skal desuden have mindst 20 kilometer til nærmeste teststed.

Som noget helt nyt opfordrer regionen nu også flere virksomheder til at gå sammen – hvis der f.eks. ligger flere virksomheder ved siden af hinanden, som samlet kan nå op på 100 ansatte, så er det også en mulighed at virksomhederne samlet efterspørger testmuligheder via regionen.

Annonce

Her tester regionen ekstra

Fra denne uge og med uge 7 tester regionen ekstra disse steder (udover de eksisterende åbningsdage):

Mandag: Mors og Hadsund

Onsdag: Dronninglund og Skagen

Fredag: Brønderslev

Lørdag: Aars

Søndag: Hadsund

Alle ugens dage: Trekanten i Aalborg Øst

Disse testdage er et supplement til de eksisterende testdage.

Se alle åbningstider for et teststed nær dig på www.rn.dk/coronatest

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce