Annonce
Mariager Avis

Flot anmeldelse gav run på bogen "Gandi"

Her ses Jens Bach Andersen, da han signerede sin nye bog i Randers Boghandel. Privatfoto
Jens Bach Andersen har fået stor succes med sine to bogudgivelser.
Annonce

At en særdeles positiv dagbladsanmeldelse kan få betydning for salget af en nyudkommet bog, kan både forfatter Jens Bach Andersen, Nørbæk, og forlægger Bjarne Smed, Bogform, Randers, bekræfte. For sistnævntes vedkommende med bestillinger fra store dele af landet - nemlig der, hvor de 13 dagblade i Jysk Fynske Medier udkommer.

Anmeldelsen var skrevet i Avisen Danmark, der er en del af de 13 dagblade og har suverænt det største antal læsere i Danmark, og af redaktør Arne Mariager, tidligere chefredaktør på Fyns Amts Avis og Vejle Amts Folkeblad, og en særdeles kompetent boganmelder.

Anmeldelsen gjaldt Jens Bach Andersen anden bog med titlen "Gandi". Den er en fabelagtig godt skrevet fortælling om typer, der nok er fiktive, men som kan genkendes i mange lokalsamfund. Det er da også netop en ambition for Jens Bach Andersen at skrive den gode fortælling, fjernt fra andre forfatteres trang til at udstille deres dårlige barndom etc.

Arne Mariager skriver om "Gandi", at romanen er ret enestående i dansk litteratur:

- Fordi den genopliver god, gammel fortællekunst på en nærmest underspillet, men netop derfor meget, meget stærk, måde, hedder det blandt andet i anmeldelsen, som giver bogen fem ud af seks mulige stjerner.

- En oplagt julegave til mennesker i familien, der har humoristisk sans - og holder af mennesker, slutter Arne Mariager.

Annonce

Mange foredrag

Jens Bach Andersen, der bor i Nørbæk sammen med sin hustru og fire børn og til daglig er gødningskonsulent, debuterede med bogen "Helstedgaard" i 2018. Også den fik en fin modtagelser og er trykt i foreløbig to oplag, i alt 1600 eksemplarer, hvilket er meget for en lokalhistorisk bog.

Bogen har givet anledning til, at Jens Bach Andersen indtil videre har holdt omkring 25 foredrag i vidt forskellige foreninger, og flere aftaler er indgået.

Undervejs har foredraget ændret sig markant.

- Oprindelig havde jeg 35 slides som illustration. Nu er jeg oppe på 120, og hvor jeg i begyndelsen tænkte, at jeg vanskeligt kunne fylde en time ud, kan jeg nu knap nøjes med to, konstaterer Jens Bach Andersen.

I forløbet har Jens Bach Andersen desuden fået mange nye informationer fra mennesker, der har haft med den nu forfaldne gård i udkanten af Randers at gøre. For eksempel har en dame kunnet fortælle, at hun på et tidspunkt var aupair-pige i London sammen med den seneste ejer af Helstedgaard, Mona Moth Pedersen.

Med i billedet hører, at Jens Bach Andersen ved flere lejligheder har signeret bøger i forskellige forretninger, og at en del af bestillingerne på "Gandi" er ønsket fremsendt med forfatterens personlige hilsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce