Annonce
Mariager Avis

Skoleelever fra Mariager til DM i skolefag

Festligt var det, da dette års vindere blev fejret. Og mon ikke det også vil være tilfældet i januar 2020. Pressebillede
370 elever og hold fra hele Danmark skal i januar dyste om danmarksmesterskabet i skolefag. Finalisterne er fundet ved konkurrencer over hele landet i løbet af efteråret og med ikke færre end 10.000 deltagere.
Annonce

Mariager: Der er flere skoler fra Mariagerfjord Kommune repræsenteret, når foreningen Danske Skoleelever 22. januar holder landsmesterskabsstævnet "DM i Fagene" i Aarhus. I alt 370 hold og elever fra hele Danmark vil da dyste i fagene dansk, matematik, historie, biologi og engelsk. Holdene skal konkurrere på tværs af fagene.

Deltagerne er fundet blandt cirka 10.000 7.-9. klasses elever, som i løbet af efteråret har konkurreret i de nævnte fag. Samtlige konkurrencer bestod af en spændende caseopgave, hvor eleverne skulle løse en rigtig virksomheds reelle udfordringer, og det er der ifølge arrangørerne kommet mange både fagligt stærke, men også kreative og innovative besparelser ud af.

Formålet med DM i Fagene er at sætte fokus på fagligheden og den faglige udvikling hos eleverne under overskriften ”De stolte nørder”. Centralt for konkurrencen er den casebaserede tilgang, hvor anvendelsesorienteret læring er i fokus. Sigtet er, at DM i Fagene skal være med til at styrke deltagernes evne til at koble skolens fag med omverdenen, videreuddannelserne samt det fremtidige arbejdsmarked.

Dermed understøtter projektet ambitionen fra folkeskolereformen om åben skole, og derfor spiller begreber som karrierelæring og uddannelsesparathed en stor rolle i DM i Fagene. De kreative problemløsninger og innovationsevnen er i fokus, da et af projektets formål ligeledes er at understøtte nytænkningen af måder at lære på. Derfor er fokus heller ikke udelukkende på de fagligt stærkeste, men også på de kreative og innovative løsningsforslag.

Eleverne kan dyste individuelt eller i hold. I de individuelle mesterskaber skal eleverne vælge det fag, de helst vil dyste i. Eleverne kan prøve kræfter med alle fem fag, men de har kun mulighed for at gå videre til landsmesterskaberne i det fag, de klarer sig bedst i. Til holdmesterskaberne vil eleverne møde tværfaglige opgaver, hvor alle fem fag indgår. Et hold skal bestå af fire til seks elever.

Virksomhederne, for hvem eleverne har skullet finde løsninger på aktuelle udfordringer, er DR - Danmarks Radio (dansk), Randers Regnskov (biologi), Salling Group (matematik), Nationalmuseet (historie), Dansk Video Tekst (engelsk) samt Landbrug & Fødevarer (holdkonkurrencen).

Annonce

Til DM

Følgende fra Mariagerfjord skal til DM:

Hold

7.A Hold 1, Mariager Skole.

Matematik

Lasse Fisker, Rosendalskolen. Bastian Sand Jensen, Mariagerfjord Idrætsskole. Mikkel Riis Palsgaard Olesen, Mariagerfjord Idrætsskole.

Historie

Lasse Kousted, Mariagerfjord Idrætsskole. Sophie Juel Dahlerup, Mariager Skole.

Biologi

Valdemar Rossing, Rosendalskolen. William Albrektsen, Rosendalskolen.

Engelsk

Joyce Andersen, Mariager Skole. Rebekka Blicher, Mariagerfjord Idrætsskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce