Annonce
Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

"Har du en god idé, en bekymring eller et værelse, du vil leje ud under Political Festival of Europe, så kig indenfor på vores kontor, hvor der altid er nogen, når dannebrogsflaget er sat ud foran indgangsdøren," lyder opfordringen fra Jan Bertelsen, direktør for Political Festival of Europe. Foto: Frank Pedersen
Direktør for Political Festival of Europe, Jan Bertelsen, opfordrer alle, der har en god idé, en bekymring eller et værelse, de vil leje ud, til at kigge indenfor på festivalkontoret på Torvet, hvor der er åbnet, når dannebrogsflaget er sat ud foran indgangsdøren.

Mariager: Da idéen om et europæisk folkemøde i Mariager begyndte at tage form, bevilgede byrådet i Mariagerfjord Kommune 500.000 kroner til udarbejdelse af en forundersøgelse.

Nu hvor arbejdet med Political Festival of Europe er godt i gang, og folkemødet begynder at tage form, har byrådet besluttet at støtte op om projektet med yderligere en økonomisk håndsrækning i form af et ekstraordinært driftstilskud på 500.000 kroner. Denne gang er der dog tale om et lån, der fra 2023 skal betales tilbage over fire år.

Festivaldirektør Jan Bertelsen fortæller, at den halve million kroner blandt andet skal bruges til at ansætte flere i festivalsekretariatet.

Annonce

- Vi er i en fase, hvor vi skal intensivere jagten på sponsorer blandt både danske og internationale virksomheder og organisationer, der vil være med til at løfte opgaven med at skabe et europæisk folkemøde i Mariager. Derfor har vi brug for flere i sekretariatet, forklarer han.

- Desuden er det nu, vi skal til at investere i infrastruktur, derfor er vi taknemmelige for kommunens engagement og velvillighed til at låne os pengene, fortsætter han.

Får brug for 3000 frivillige

Udover flere ansatte pointerer Jan Bertelsen, at det er vigtigt og nødvendigt, at byens borgere og foreninger også bliver integreret i projektet, hvis Political Festival of Europe skal blive en succes.

- Vi har i den grad brug for frivillige før og under folkemødet, siger han.

Jan Bertelsen anslår, at alt i alt bliver der brug for op til 3000 frivillige. Heraf skal der alene bruges omkring 350 frivillige til at stå for sikkerhed og infoboder under folkemødet.

- Hvis man har lyst til at være med, er man allerede nu velkommen til at komme ind på vores kontor, hvor der altid er nogen, når dannebrogsflaget er sat ud ved foran indgangsdøren, siger Jan Bertelsen.

Han tilføjer, at man også er meget velkommen til at kigge indenfor, hvis man har en idé eller et forslag til folkemødet. Det samme gælder, hvis man har en bekymring i forbindelse med arrangementet, som man gerne vil have svar på.

Annonce

Pas til alle indenfor afspærringen

Som eksempel på en af de bekymringer, der allerede er blevet luftet, nævner Jan Bertelsen, at nogle beboere i Mariager er nervøse for, om de vil være afskåret fra at kunne køre til og fra deres bolig, fordi en del af byen bliver lukket for kørende trafik.

- Beboere indenfor afspærringsområdet skal naturligvis frit kunne komme ind og ud af deres eget hjem, så de vil få et pas, så de kan komme gennem afspærringerne, siger han.

Jan Bertelsen opfordrer i det hele taget borgere og virksomheder i Mariagerfjord Kommune til at byde ind med det, de har at tilbyde i forhold til folkemødet.

- Man skal bare kontakte os, lige så snart man får en god idé, for vi vil meget gerne lægge pengene lokalt her i kommunen. Man skal i hvert fald ikke sidde og vente på, at vi ringer, siger han.

Annonce

Lej et værelse ud

Da det er den første udgave af Political Festival of Europe, der løber af stablen i 2022, er det i sagens natur svært at give et bud på, hvor mange der vil deltage i folkemødet. Et forsigtigt gæt fra festivalens side lyder på et sted mellem 10.000 og 15.000 per dag.

En god del af deltagerne vil få brug for et sted at sove, og derfor er der blevet lavet aftaler om 15.000 overnatninger i Mariagerfjord og de omkringliggende kommuner samt Aarhus. Desuden vil der blive etableret muligheder for at slå telt op flere steder i udkanten af Mariager.

- Har man som beboer i Mariager lyst til at leje et værelse eller hele ens hus ud i de dage, hvor der er folkemøde, kan man gøre det ved at kontakte os, siger Jan Bertelsen.

Han tilføjer, at det er der allerede flere, der har gjort, ligesom flere bådejere har vist interesse for at lægge til ved havnen under folkemødet med henblik på, at deres båd kan fungere som debatscener eller som en mulighed for overnatning.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Travlt kryds fremtidssikres: Trafikanterne må forvente nedsat hastighed

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Sur smiley og en bøde til Jægerhuset: - Det er da ved Gud drønærgerligt

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Når borgmester Mogens Jespersen (V) skal slappe af: Så ’der bas

Mariager Avis

Sidste chance for at stemme på Mogens Jespersen

Mariager Avis

Mariager Sejlklub har forbedret forholdene i lystbådehavnen

Mariager Avis

Ny cykelsti mellem Mariager og Skjellerup bliver 1,9 millioner kroner dyrere

Mariager Avis

Bredt budgetforlig i Mariagerfjord tilfører handicapområdet 54 millioner kroner: Det skulle have været sket tidligere

Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

Mariager Avis

Er mod sin vilje vendt tilbage til Danmark efter at have boet 25 år i England: Brexit-flygtningen er ny direktør for næste års folkemøde i Mariager

Mariager Avis

Tag på stemningsfuld solnedgangstur med veteranjernbanen

Mariager Avis

Lort i vandet førte til badeforbud ved Mariager strand

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen hammer Sørensen ejer fem udlejningsejendomme og den fædrene gård

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Mariager Avis

170 hektar solcellepark med fire meter høje paneler skal etableres i Handest Hede

Mariager Avis

Lyst til debat: Over 3.000 besøgende til EU-dagen i Mariager

Mariager Avis

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mariager Avis

Der gøres klar til stort rykind ved EU-dagen på Mariager Havn

Mariager Avis

Leif Skaarup: Jeg vil det brede samarbejde

Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Mariager Avis

Årets sidste åbningsdag for Café Færgestedet

Mariager Avis

Sødisbakke Festival 2021 afholdes i en light-udgave

Annonce