Annonce
Mariager Avis

Fondsmidler giver foreninger bedre muligheder

De 50.000 kroner, som Mariagerfjord Kommunes Idrætsråd har fået af Sparekassen Hobro Fonden skal gå til gaver til idrætsudøvere - og ledere til det årlige awardshow, hvor Line Baun Danielsen igen skal være konferencier. Foto: Mariagerfjord Kommunes Idrætsråd

Sparekassen Hobro Fonden uddelte forleden 1,2 million kroner, og for modtagerne betyder donationerne, at der er råd til blandt andet nye møbler, gaver til sportsfolk og nye kajakker

Annonce

Mariagerfjord: Da Sparekassen Hobro Fonden for nyligt for femte gang i år uddelte penge til velgørende eller almennyttige projekter, blev der givet over 1,2 million kroner til i alt 29 projekter.

Fonden, der uddeler penge seks gange om året, havde i denne omgang modtaget 37 ansøgninger og kunne dermed tilgodese langt størsteparten.

I Mariager-området kunne fire projekter glæde sig over at modtage støttekroner. De fire er Kunstboxen Mariager, Mariagerfjord Idrætsråd, Mariager Kajakklub og DcH Mariager. Samlet modtog de 135.163 kroner.

Og de uddelte penge skaber glæde i de mange foreninger. Hos Mariagerfjord Kommunes Idrætsråd, der modtog 50.000 kroner, skal pengene gå til det årlige award-show, hvor rådet hylder lokale idrætsudøvere og -ledere.

- Pengene skal gå til gaver og præmier til vores award til foråret. Vi hylder omkring 130-140 personer, der alle får en gave til omkring 300 kroner, siger formand for Mariagerfjord Idrætsråd, Henrik Sloth.

Selve awarden løber op i små 100.000 kroner, og tilskud fra kommunen dækker selve afholdelsen, så de modtagne fondspenge er med til at kunne hæve niveauet på festen, forklarer formanden.

- Pengene er med til at sikre, at vi kan holde det niveau, vi gerne vil, hvilket betyder gaver til alle, og lige som sidste år bliver det Line Baun Danielsen, der vil være konferencier, siger Henrik Sloth.

Awardshowet har været holdt siden kommunesammenlægningen, men de senere år er der blevet gjort mere ud af fejringen.

- Vi har blandt andet opgraderet med rød løber og tre retters menu, og så er vi begyndt at kalde det en award i stedet for en prisuddeling, siger formanden.

Mariager Kajakklub har fået 47.500 kroner af Sparekassen Hobro Fonden, som skal bruges til nye kajakker, der kan lånes ud til kommende medlemmer. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Råd til nye møbler

En af de andre modtagere af tilskud fra Sparekassen Hobro Fonden er DcH Mariager, der er den lokale afdeling af Danmarks civile hundeførerforening. Her har man ikke søgt om et bestemt størrelse beløb, men har fået 10.000 kroner, som falder på et tørt sted.

- Pengene skal bruges til indkøbe inventar, blandt andet borde og stole, til vores lokaler, siger formand for hundeførerforeningen, Bent Christensen.

Inventaret i klubbens lokaler stamemr tilbage fra dengang, foreningen flyttede, så det har over ti år på bagen, og det var dengang ikke nyindkøbte møbler.

- Møblementet er noget, vi har hentet fra genbrug, eller som folk er komme forbi med, fordi de skulle have nyt, så det er et mix af alt muligt, og vi kunne godt tænke os noget mere ensartet og ikke mindst noget lettere, siger formanden og forklarer, at de tunge borde ikke har gjort det let at rydde lokalerne.

- Vi har blandt andet nogle gamle spiseborde, som man ikke bare lige flytter med, så vi skal have noget, der kan klappes sammen, så vi kan gøre plads, hvis der eksempelvis skal afholdes kurser, siger han.

Nyt inventar vil løbe op i godt 30.000 kroner, så foreningen skal have søgt penge flere steder, men tilskuddet fra Sparekassen Hobro Fonden betyder, at man er godt på vej.

- Pengene betyder rigtigt meget for os. Vi har jo ikke lige penge på lager, som vi kan bruge af, siger Bent Christensen.

Annonce

Penge til nye kajakker

Hos Mariager Kajakforening er fondspengene også faldet i god jord. Her har man modtaget 47.500 kroner, og pengene betyder, at der er råd til at indkøbe nye kajakker.

- Vi har nogle frironingshold hvert år, hvor der starter mellem 10 og 20 nye medlemmer. De skal ud at se, om roning er noget for dem, og derfor starter de op uden kajakker, så vi har brug for en pulje af lånekajakker, siger Claus Holm Nielsen, der er næstformand i Mariager Kajakforening.

Foreningen har i forvejen nogle lånekajakker, men der er behov for udskiftning og supplering.

- Kajakkerne bliver slidte, fordi de får nogle knubs, når de nye medlemmer skal lære at lave vendinger, at tømme dem og komme ud af dem, og så kommer der også nye modeller, siger næstformanden.

Og det er helt nye kajakker, der skal indkøbes for pengene, for selv om de er dyre, så kan det bedst betale sig, og så handler det også om at have forskellige typer af kajakker til rådighed.

- Pengene betyder, at vi kan opgradere med de sidste nye modeller, så medlemmerne kan afprøve forskellige typer af kajakker og finde den, der passer dem bedst, siger Claus Holm Nielsen.

Foruden Mariagerfjord Kommunes Idrætsråd, DcH Mariager og Mariager Kajakklub modtog Kunstboxen Mariager 27.663 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce