Annonce
Mariager Avis

Forårets program er klar på bibliotekerne

Bibliotekerne i Mariagerfjord byder blandt andet ind med Moster Meta, når der til foråret afvikles børneteaterfestival. Foto: Mariagerfjord Biblioteker
Masser af tilbud fra kommunens biblioteker.
Annonce

Mariagerfjord: En ny sæson banker på døren på Mariagerfjord Bibliotekerne, og den er fyldt med spændende arrangementer for alle aldre fjorden rundt.

Selv om vi snart er på vej mod lysere tider, er der stadig en del vintermørke tilbage. Derfor disker Mariagerfjord Bibliotekerne op med bogcaféen "Nedslag i historien" allerede torsdag 23. januar på Hobro Bibliotek. Her er omdrejningspunktet litteratur, der er inspireret af verdenshistorien, og besøgende kan naturligvis gå hjem med masser inspiration til læsningen.

Når forårets så småt begynder at vise sig, vender bibliotekaren tilbage med endnu flere anbefalinger. Der skrues op for temperaturen i bogcaféen "Lummer litteratur" på Arden Bibliotek 12. marts. Og der er mulighed for også at få pulsen lidt op på bogcaféerne "Under åben himmel" d. 28. og 30. april. Under åben himmel foregår, som navnet antyder, i det fri og vil byde på en kort bogcafé under en dejlig gåtur i kommunens storslåede natur i selskab med naturformidler Mette Ósland.

Der er fri entré til alle bogcaféer, men billet skal medbringes.

I Mariager kan man møde Jens Andersen, der blandt andet har forfattet biografier om kronprins Frederik og Astrid Lindgren. Foto: Mariagerfjord Biblioteker
Annonce

Store forfatteroplevelser til de voksne

I 2020 samarbejder bibliotekerne landet over med DR om at gøre året til Naturens År, og det markeres med udendørs bogcaféer, affaldscaféer og besøg af kriblende, kravlende kryb, men foråret skal naturligvis også stå i litteraturens tegn.

Det sker gennem en perlerække af spændende forfatterbesøg. Allerede 6. februar slår Mariagerfjord Bibliotekerne i samarbejde med FOF Randers-Purhus-Mariager dørene op til en aften i selskab med forfatteren Jens Andersen, der står bag en strøm af fantastiske biografier, blandt andet "Under bjælken" om kronprins Frederik, "Denne dag, et liv" om Astrid Lindgren og ikke mindst "Mine unge år" om Kim Larsen, som dette foredrag skal handle om. Det foregår i Den Gamle Biograf i Mariager, og entré er 100 kr.

Senere samme måned er det Hadsund, der får besøg. Denne gang står det i krimiens tegn, når Mariagerfjord Bibliotekerne byder indenfor til en aften med forfatterne bag krimien "Vinterland", Kim Faber og Janni Pedersen. Parrets mangeårige erfaring som journalister på henholdsvis Politiken og TV2, hvor de begge blandt andet har dækket kriminalstof, betyder, at de har en helt særlig forudsætning for at kaste sig over lige denne genre. Det og meget mere kan besøgende høre om tirsdag 25. februar.

Til marts bliver det Ardens tur, når Thomas Korsgaard kigger forbi Arden Bibliotek tirsdag 3. marts. På trods af sin unge alder har forfatteren allerede opnået stor anderkendelse for sit forfatterskab, og det er ikke uden grund. "Hvis der skulle komme et menneske forbi", "En dag vil vi grine af det" og senest novellesamlingen "Tyveri" er stilsikre læseoplevelser.

Endelig er der også besøg til Hobro Bibliotek. Tirsdag d. 17. marts kommer retsmedicineren og forfatteren Hans Petter Hougen på besøg og fortæller om, hvordan man kan glæde sig over livet, når døden fylder så meget. Han vender nogle af de sager, der har gjort mest indtryk på ham igennem karrieren, og tager publikum med bag kulisserne i et foredrag, hvor der er rig mulighed for spørgsmål og dialog.

Annonce

Sjov til børnene

Maj måned byder på en børneteaterfestival i hele kommunen, og her byder Mariagerfjord Bibliotekerne ind med hele to sjove arrangementer. Fredag 15. maj kan børn og barnlige sjæle møde Søren Brynjolf og hans venner. Blandt andet aben Rango, som elsker at synge sange om sig selv, og tigeren Troels, som er så frygtelig drillesyg, fordi alle hans striber i virkeligheden er narrestreger.

Dagen efter, 16. maj, gæster Moster Meta og hendes fantastiske monstre først Hadsund Bibliotek og derefter Hobro Bibliotek. Moster Meta er ikke mindre end monsterbeskytter og i denne forestilling fortæller hun om, hvordan hun mødte mange af de monstre, der i dag bor hos hende.

Man skal huske at både børnene og deres voksne skal have billet til forestillingerne.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce