Annonce
Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Ved kommunalvalget 16. november er Jens-Henrik Kirk spidskandidat for Det Konservative Folkeparti. Hvis han bliver Mariagerfjord Kommunes nye borgmester, er Mariager Skoles renovering det allerførste, han vil sætte i gang. Foto: Frank Pedersen
Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Jens-Henrik Kirk, vil skyde yderligere 15 millioner kroner i renoveringen af Mariager Skole og det må gerne blive på bekostning af eksempelvis et nyt sundhedshus i Hobro.

Mariagerfjord: Ved kommunalvalget 16. november er Jens-Henrik Kirk for anden gang spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Mariagerfjord Kommune og han er dermed også denne gang partiets borgmesterkandidat.

Jeg møder Jens-Henrik Kirk i familiens hjem på Digterparken 157, hvor vi sættes os med hver vores kop sin friskbryggede kaffe og straks spoler tiden frem til 16. november og laver tankeeksperimentet, at det på valgaftenen står klart, at Det Konservative Folkeparti har haft et helt igennem formidabelt valg, der udmønter sig i, at partiet har fået absolut flertal i byrådssalen og at Jens-Henrik Kirk får hængt borgmesterkæden om halsen.

I det scenarie siger Jens-Henrik Kirk, at med ham har Mariagerfjord fået en visionær borgmester, der tør tænke ud af boksen. En borgmester der ikke er blevet skolet i at skulle mene noget bestemt.

Annonce

- Jeg kan godt være den lidt frække dreng i klassen, der tør sige, at bare fordi, der er noget, vi plejer at gøre, behøver vi ikke blive ved med at gøre det. Derfor vil jeg som borgmester være både nytænkende og nyskabende.

Jens-Henrik Kirk fortæller, at det første han vil gøre som ny borgmester er at få sat gang i renovering af Mariager Skole.

- Rammerne for Mariager Skole skal optimeres, så skolen fremstår som alle de øvrige skoler i kommunen, hvilket vil sige moderne, tidssvarende og optimal i forhold til børns læring på skolen, siger Jens-Henrik Kirk.

- Der har været talt om renovering af Mariager Skole de seneste syv-otte år, men det er endnu ikke ført ud i livet til trods for, at der i hele denne byråds-periode har været afsat penge til det i budgetterne. Nu skal vi altså i gang, understreger han.

Mariager Skole er vigtigere end et sundhedshus i Hobro

Det beløb der er afsat, er løbende blevet opjusteret fra, at man i byrådet i begyndelsen ville bruge fem millioner kroner på projektet til nu at være villig til at bruge 25 millioner kroner til skolens renovering.

Jens-Henrik Kirk

Spidskandidat for Konservative ved kommunalvalg 2021

Alder: 44 år

Har været gift med Camilla Kirk i 24 år. Parret har tre børn på 12, 15 og 18 år.

Bopæl: Digtervænget 157, 9550 Mariager

Uddannelse: Socialrådgiversamt diplomuddannelse i ledelse

Stilling: Har siden april været forstander på Blå Kors hjemmet i Hobro. Forinden var Jens-Henrik Kirk i 14 år forstander for Mariager Efterskole.

Jens-Henrik Kirk mener dog ikke, at det er nok til at dække omkostningerne til de nødvendige forbedringer. Han anslår, at der skal tilføres yderligere 15 millioner kroner, så den samlede pris bliver i omegnen af 40 millioner kroner, for at kunne få en optimal skole med hensyn til blandt andet ventilation, bedre faglokaler, skolegård og parkeringsarealer til personale og forældre. Dertil kommer den gamle gymnastiksal, der skal transformeres til en moderne multisal.

Jens-Henrik Kirk mener, at de ekstra 15 millioner kroner godt kan findes indenfor kommunens anlægsbudgetter.

- En del vil kunne hentes via det, jeg kalder kloge kvadratmeter, hvor vi hele tiden er skarpe på, at kommunen ikke ejer bygninger, vi ikke bruger efter eksempelvis sammenlægninger.

- Derudover er det simpelthen et spørgsmål om prioritering af de projekter, vi sætter i gang. Og der, vil jeg altså hellere sætte gang i renovering af Mariager Skole nu og så vente med at etablere eksempelvis et sundhedshus i Hobro, siger Jens-Henrik Kirk.

Annonce

Fælles rådhus i Hobro

Blandt de øvrige punkter som står i toppen af Jens-Henrik Kirks ønskeliste, er en målrettet strategi for bosætning i kommunen. En strategi der skal få flere til at flytte til det, han selv kalder Danmarks smukkeste kommune og det bedste sted at være barn og børnefamilie.

Mød spidskandidaterne

Tirsdag 16. november afholdes kommunalvalg.

I ugerne op til valget bringer Mariager Avis en artikelserie med spidskandidaterne for de partier, der stiller op til valget.

Tidligere bragt:

Uge 34 Leif Skaarup (S)

Derudover vil han effektivisere den kommunale drift ved at samle den i ét rådhus, som skal have adresse i Hobro.

- Det skal ligge der, fordi Hobro er kommunens dynamo, lyder begrundelsen fra Jens-Henrik Kirk.

Igen er der tale om det, Jens-Henrik Kirk kalder kloge kvadratmeter.

- Ved at samle os på færre kvadratmeter, kan vi nedbringe omkostningerne i forhold til nu, hvor folk sidder på fire forskellige lokaliteter med fire kantiner, siger han og tilføjer, at erfaringer med den slags samlinger i nabokommuner som Viborg og Skanderborg viser, at ét fælles rådhus vil kunne spare Mariagerfjord Kommune for et større millionbeløb.

Annonce

Gik ind i politik på en strand

Kaffen er nu halvt drukket og halvlunken, så vi spoler tiden tilbage, passerer nutiden og kaster et blik på fortiden, til dengang Jens-Henrik Kirk gik ind i politik.

Foruden den kommunale valgkamp nummer to som Jens-Henrik Kirk om kort tid kaster sig ud i, har han deltaget ved to folketingsvalg som kandidat i Herning og Nordjylland kredsene 2015 og 2019, hvor han kun var henholdsvis 100 og 250 stemmer fra at blive valgt til Folketinget.

Selv om han er på vej ind i sin fjerde valgkamp, har Jens-Henrik Kirk kun været politisk aktiv i relativ kort tid siden, han i 2014 blev medlem af Det Konservative Folkeparti.

-Jeg havde været forstander for Mariager Efterskole i 10 år og havde fået noget barselsorlov. En dag sad jeg på en strand og funderede over, hvad jeg skulle bruge det næste kapital af mit liv til. Mens jeg spekulerede over det, kom tanken, at et af de steder, hvor man kan få størst indflydelse og samtidig hjælpe flest mennesker er i det politiske arbejde, fortæller Jens-Henrik Kirk.

Annonce

Søgte i partiprogrammer og bøger

Han havde ikke tidligere beskæftiget sig med politik, så da tanken først havde bidt sig fast, begyndte Jens-Henrik Kirk at lede efter det parti, der appellerede mest til han.

Det gjorde han blandt andet ved at læse bøger om mennesker, der har gjort en forskel i det politiske liv samt forskellige partiers partiprogrammer. Og selv om Jens-Henrik Kirk altid har opfatte sig selv som borgerlig, var det ikke kun programmerne fra den side af det politiske spektrum, han tyggede sig igennem. Enhedslistens program var også et af dem, der blev nærstuderet.

- Jeg havde en oprigtig interesse i at finde ud af, hvad der står i deres program, derfor læste jeg det. Det tror jeg ikke, der er ret mange vælgere, der har gjort og derfor eksempelvis ikke ved at et af Enhedslistens mål er at nedlægge det danske militær, siger Jens-Henrik Kirk.

Annonce

Søren Pape afgjorde valget

Efter en grundig research stod valget mellem Venstre, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Det Konservative Folkeparti. Via sit netværk fik han arrangeret et personligt møde med den på det tidspunkt nyvalgte leder af Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen. Et møde der blev tungen på vægtskålen.

- Jeg kunne se, at jeg sad overfor en mand, der behandler direktøren og den psykisk syge på den samme måde. En mand der er tilgængelig, ordentlig og vil kæmpe for værdier som frihed og ansvar til den enkelte i samfundet. Det motiverede mig, så det var Søren Pape som menneske, der var en af de medvirkende faktorer til, at jeg meldte mig ind i Det Konservative Folkeparti, fortæller Jens-Henrik Kirk.

Det var ikke kun Jens-Henrik Kirk, der fik sympati for de konservatives nye formand. Kort efter mødet mellem de to, blev Jens-Henrik Kirk spurgt, om han ville stille op i Herning kredsen ved folketingsvalget i 2015.

- Søren Pape Poulsen var nyvalgt formand for partiet og man var usikker på, om han overhovedet ville blive valgt, da der blev udskrevet folketingsvalg. Derfor var der brug for nogle, der kunne kører en kampagne og stå skulder ved skulder med Søren, fortæller Jens-Henrik Kirk.

Plan lykkedes, Søren Pape Poulsen blev valgt og det blev Jens-Henrik Kirk næsten også. Ved stemmeoptællingen var han kun 100 stemmer fra en plads i Folketinget.

- Jeg havde jo ikke regnet med at blive valgt, så det var en sjov ilddåb, jeg fik som politiker, siger Jens-Henrik Kirk.

Annonce

På valg uden betænkeligheder

I 2017 var Jens-Henrik Kirk atter på stemmesedlen. Denne gang som Det Konservative Folkepartis spidskandidat ved kommunalvalget i Mariagerfjord Kommune. Selv han kun havde været politisk aktiv et par år, havde Jens-Henrik Kirk ingen betænkeligheder ved at være spidskandidat.

- Gennem hele mit arbejdsliv har jeg været vant til at være leder, så det er ikke uvant for mig at sætte mig for bordenden, siger han.

I Det Konservative Folkeparti var forventningerne til kommunalvalget i 2017 skruet godt ned, da man i de foregående fire år ikke havde haft sæde i Mariagerfjord byråd.

- Så for mig var det et godt tidspunkt at komme ind i partiet og bevise, hvad jeg kan med det drive og den entusiasme, jeg har taget med ind i politik, siger Jens-Henrik Kirk, der den seneste periode har været 2. viceborgmester samt medlem af det magtfulde økonomiudvalg.

Annonce

Vil have mindst en kollega i det nye byråd

På bordet står der nu to tomme kaffekopper. Vi spoler igen i tiden og kommer frem til nutiden, hvor Jens-Henrik Kirk er klar til at give den fuld skrald i valgkampen frem til valgdagen 16. november.

- Jeg brænder simpelthen så meget for området Mariagerfjord Kommune, så hvis vælgerne giver mig et tydeligt mandat, er det her, jeg har lyst til at lægge min energi. Så stiller jeg ikke op til det næste folketingsvalg, lover Jens-Henrik Kirk.

Han tilføjer, at han med ”et tydeligt mandat” mener, at Det Konservative Folkeparti skal have en markant fremgang, der som minimum resulterer i en fordobling af pladser i byråd.

- Jeg har i hvert fald ikke lyst til at sidde alene i endnu en periode, for det har været meget hårdt selv at skulle læse op på rigtig mange tusinder sider og samtidig holde øje med udvalg, som der ikke har været konservative partisoldater i, siger Jens-Henrik Kirk, der tilføjer, at de fire års hårdt arbejde på den anden side har lært ham meget om det politiske håndværk.

- At jeg nu har den erfaring og det håndværk med i bagagen, tror jeg alt andet lige vil gøre de næste fire år en lille smule nemmere, siger han.

Annonce

Hård jargon får kæden til at hoppe af

Det er ikke kun arbejdsmæssigt at de fire år i byrådet har været hårde. Jens-Henrik Kirk har også fået kendskab til den hårde jargon, der til tider kan være i medierne - og særligt de sociale medier - mod politikere i lokalpolitik.

- Jeg tror, det er en jargon, der ofte opstår, fordi det der sker i politik kan være svært at gennemskue for manden på gaden. Som politikere oplever vi derfor nogle gange at blive udsat for nogle ting som… Der er nogen, der vil sige, at det følger med, hvis man vil være i politik, men den præmis vil jeg altså ikke købe ind på, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, at det man ikke tør sige til et menneske ansigt til ansigt, skal man heller ikke skrive på Facebook eller andre steder. Politikere er også mennesker med følelser. Ligesom alle andre bliver vi påvirket, når nogle siger noget positivt eller noget negativt. Og i politik er der en tendens til, at det bliver noget unuanceret og råt, hvilket jeg tror er en af grundene til, at der er nogle, der holder sig fra at gå ind i politik.

Jens-Henrik Kirk understreger, at han ikke har noget imod at deltage i debatter, hvor politiske uenigheder bliver konfronteret.

- Man må meget gerne være megauenig med mig. Jeg har altid haft stor respekt for mennesker, der brænder for noget andet end det jeg står for. Der hvor kæden hopper af for mig er, når man begynder at gå efter manden fremfor bolden. Når man skal høre for nogle ting, som ikke har noget med det politiske at gøre, men bare er tilsvining, siger han.

Som konsekvens af negative oplevelser, er Jens-Henrik Kirk holdt op med at deltage i lange diskussioner på de sociale medier. I stedet for har han fundet frem til en strategi, når han oplever enkeltpersoner, der gentagende gange går efter ham på de sociale medier.

- Så inviterer jeg vedkommende på en kop kaffe. De største kritikkere jeg har, skal været hjertelig velkommen, så vi kan sidde sammen og snakke om tingene, for som regel går det sådan, at når der kommer kendskab, kommer der også en form for venskab. Det er tankevækkende hvor hurtigt man kan finde hinanden, siger Jens-Henrik Kirk.

Gladest for parterapi

Trods de af og til hårde oplevelser synes jens-Henrik Kirk generelt, at det har været ekstremt fedt og motiverende at være med i lokalpolitik de seneste fire år, så han tøver ikke med at opfordre andre til at involvere sig i det politiske arbejde.

- Er der ting man brænder for i lokalområdet, kan man få dem til at ske. Gennem forhandlinger og samtaler er det lykkes mig at sætte nogle aftryk, som jeg er rigtig stolt af, siger han.

Nogle af disse aftryk er sat indenfor familiepolitik, børns skole- og fritidsliv, familiers velbefindende, MOVE-projektet der er ved at tage form ved Mariager Hallen samt cykelstien hele vejen rundt om Mariager Fjord der nu er lagt ind i det kommunale budget.

Den beslutning han har været gladest for at have været en del af, er den gratis parterapi til familier med børn.

- Jeg kan se, hvor mange familier i kommunen, der med parterapien har fået hjælp til at få et forhold til at fungere i stedet for at gå fra hinanden. Jeg tror, det er den beslutning, hvor vi har fået det største afkast for færrest penge, siger Jens-Henrik Kirk med et smil.

Sætter størst pris på en socialdemokrat

Blandt medlemmerne af Mariagerfjord byråd er borgmester Mogens Jespersen (V) den, Jens-Henrik Kirk har det tætteste samarbejde med, men stillet overfor spørgsmålet, hvem af hans politiske modstandere har sætter størst pris på, peger han på socialdemokraten Karen Østergaard som den, han har haft flest politiske diskussioner med og samtidig har haft meste glæde af at lave resultater med i de seneste snart fire år.

- Karen er ligesom mig meget motiveret, når det gælder familiepolitik samt børn og unges vilkår. Desuden er vi begge optaget af et godt forældresamarbejde samt at vi skal have både skoler og daginstitutioner i absolut topklasse i kommunen, siger Jens-Henrik Kirk.

- Udover at det er utrolig interessant at diskutere med Karen, har vi kunnet lave mange resultater sammen, fordi vi begge sidder i økonomiudvalget og udvalget for børn og familie. Derfor er det os der har taget familiepolitikkens diskussioner, som et eller andet sted er det, der har drevet mig ind i politik, fortsætter han.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Travlt kryds fremtidssikres: Trafikanterne må forvente nedsat hastighed

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Sur smiley og en bøde til Jægerhuset: - Det er da ved Gud drønærgerligt

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Når borgmester Mogens Jespersen (V) skal slappe af: Så ’der bas

Mariager Avis

Sidste chance for at stemme på Mogens Jespersen

Mariager Avis

Mariager Sejlklub har forbedret forholdene i lystbådehavnen

Mariager Avis

Ny cykelsti mellem Mariager og Skjellerup bliver 1,9 millioner kroner dyrere

Mariager Avis

Bredt budgetforlig i Mariagerfjord tilfører handicapområdet 54 millioner kroner: Det skulle have været sket tidligere

Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

Mariager Avis

Er mod sin vilje vendt tilbage til Danmark efter at have boet 25 år i England: Brexit-flygtningen er ny direktør for næste års folkemøde i Mariager

Mariager Avis

Tag på stemningsfuld solnedgangstur med veteranjernbanen

Mariager Avis

Lort i vandet førte til badeforbud ved Mariager strand

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen hammer Sørensen ejer fem udlejningsejendomme og den fædrene gård

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Mariager Avis

170 hektar solcellepark med fire meter høje paneler skal etableres i Handest Hede

Mariager Avis

Lyst til debat: Over 3.000 besøgende til EU-dagen i Mariager

Mariager Avis

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mariager Avis

Der gøres klar til stort rykind ved EU-dagen på Mariager Havn

Mariager Avis

Leif Skaarup: Jeg vil det brede samarbejde

Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Mariager Avis

Årets sidste åbningsdag for Café Færgestedet

Mariager Avis

Sødisbakke Festival 2021 afholdes i en light-udgave

Annonce