Annonce
Mariager Avis

Formand for museumsforeningen, Bodil Amdi Mikkelsen: Nu ser vi fremad

Mariager Museum er klar til at modtage gæsterne. Privatfoto
Mariager Museum har ansat cand. mag. Nils Bloch som kustode. Han skal blandt andet at stå for en del af betjeningen i museets åbningstid.

Mariager: Mariager Museet har fået hele samlingen hjem fra arkivet i Nordjyllands Historiske Museum, og nu forestår et stort arbejde med at se samlingen igennem samt vurdere, hvad der skal udstilles.

- Det vil uden tvivl betyde, at den nuværende samling bliver fornyet, men hvordan og hvor meget er for tidligt at sige noget om, fastslår formanden og tilføjer, at der er dukket ting op, som ingen anede hørte til museets samling, siger Bodil Amdi Mikkelsen, formand for museumsforeningen

Med over 300 medlemmer er museumsforeningen en af de største foreninger i Mariager, og formanden fortæller, at det meget vel kan tænkes, at man vil spørger nogle af medlemmerne, om de har lyst og tid til at være med i det sorteringsarbejde, der er begyndelsen på en proces, der skal drive museet videre på en publikumsvenlig og udviklende måde, der kan interessere byens borgere og turister.

Annonce

- Selvom det er et stort arbejde, ser vi fremad nu", siger Bodil Amdi Mikkelsen.

Ny kustode stammer fra Mariager

Også på personalefronten er der sket nyt, da man har ansat Niels Bloch som museets ny kustode.

De ældste dele af Købmandsgården, som i dag rummer Mariager Museum, er bygget omkring år 1700, mens gårdens øvrige længer er godt og vel 100 år yngre. Arkivfoto

- Med Nils Bloch har vi fået en meget kompetent medarbejder med stor interesse for lokalhistorie og formidling - og det er vi rigtig glade for, siger Bodil Amdi Mikkelsen.

Nils Bloch er født i Mariager, flyttede til Sjælland som seks årig og tilbage i 1990 med hus på Stentoften.

- Som barn og ung besøgte jeg gennem årene altid morfar Marius Winther i Havnegade og kørte med Mariagerbanen, fortæller Nils Bloch og tilføjer, at det er derfra hans store interesse for jernbaner stammer.

Niels Bloch har en alsidig erhvervsbaggrund og er cand. mag. i portugisisk og historie. Desuden har han en HD i udenrigshandel. Niels Bloch har undervist på sprogskoler i Aarhus, Randers og Grenaa og driver eget forlag - Skinneforlaget - der har både skrevet og udgivet en anselig mængde bøger med relation til jernbaner, færger og postautomobiler. Og om en god måneds tid udkommer Benzinstationens historie - Højoktan nostalgi.

Mariager Museum har åbent klokken 12-16, undtagen mandag, frem til 1. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce