Annonce
Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Selv om Mariager Tennisklub kun råder over to baner, er medlemstallet på de nuværende 80 ifølge formand Hanne Hansen langt fra det maksimale af, hvad klubben kan rumme. "Der er plads til mange flere. Vi kan sagtens være 40 mere, uden at der bliver problemer med spilletid", siger hun. Foto: Frank Pedersen
Det er omkring 30 år siden, at Hanne Hansen blev lokket med til en prøvetime i Mariager Tennisklub af sin frisør. De seneste syv år har hun været formand for klubben der har 100 års jubilæum til næste år.
Annonce

Mariager: Det er en tilfældig tirsdag i Mariager lidt over middag. På den ene af Mariager Tennisklubs to baner er en mixed double træningskamp godt i gang, mens klubbens formand Hanne Hansen ser på.

Sikkert og rutineret bliver de gule bolde sendt frem og tilbage over nettet mellem spillerne, der alle har passeret pensionsalderen. Og som sådan er de fire ikke et særsyn blandt klubbens 80 medlemmer.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi i Mariager Avis hver uge i tekst og billeder personer, foreninger og institutioner, der sætter deres præg på Mariager. Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Har du forslag til, hvem vi skal skrive om, er du velkommen til at sende en mail til mariageravis@mariageravis.dk.

- Vi er en bitte, god og hyggelig klub, hvor knap halvdelen af dem, der spiller, er over 65 år, siger Hanne Hansen.

Hun tilføjer, at den anden halvdel fordeler sig ligeligt mellem gruppen af seniorer mellem 25 og 65 år samt børnespillere.

Hanne Hansen siger, at hun med en ”god klub” mener, at der i Mariager Tennisklub er et godt fællesskab spillerne imellem.

- Vi er selvfølgelig konkurrenter, mens vi spiller, men før og efter kampene har vi det hyggeligt med hinanden ved klubhuset. Det betyder meget for os, at vi har et godt klubliv, siger hun.


Vi er selvfølgelig konkurrenter, mens vi spiller, men før og efter kampene har vi det hyggeligt med hinanden ved klubhuset. Det betyder meget for os, at vi har et godt klubliv.

Hanne Hansen, formand Mariager Tennisklub


Hanne Hansen fortæller, at det gode fællesskab i Mariager Tennisklub blandt andet kommer til udtryk ved den årlige sæsonstart, hvor Mariagerfjord Kommune leverer et læs grus til banerne. Arbejdet med at fordele gruset på banerne og gøre dem klar til sæsonen skal klubben nemlig selv klare.

- Det er medlemmerne rigtig gode til at bakke op om. Der plejer at komme 10-20, så det tager os kun tre-fire timer at få banerne gjort klar, og mens vi arbejder, hygger vi os. Det er nærmest en fest, fortæller hun.

- Mariager Tennisklub er ikke et sted, man bare kommer og spiller. I bestyrelsen skal vi bare åbne munden, og så står medlemmerne klar til at udføre frivilligt arbejde. Det synes jeg er fantastisk, fortsætter hun.

Annonce

En klub uden elite

Det er sjældent, at Mariager Tennisklub spiller kampe mod udenbys klubber. Der er derfor ingen eliteafdeling i klubben.

- Vi er absolut en amatør- og motionsklub, og det er sådan, jeg synes, det skal være i Mariager Tennisklub. Hvis der er nogen, der har ønske om at spille turneringskampe mod andre klubber, må de melde sig ind i andre klubber, for så skal de træne på en anden måde, end vi gør her i klubben, siger formanden.

Hanne Hansen tilføjer, at det dog ikke skal forstås, som at hun som formand vil stille sig i vejen, hvis der skulle være medlemmer af klubben, der har et ønske om at spille mere konkurrencepræget og møde andre klubber.

- Men det vil kræve, at der er nogen andre, der vil tage sig af det, for det er jeg - for at sige det rent ud - sgu’ nok blevet for gammel til, siger Hanne Hansen med et smil og tilføjer, at hun bliver 70 år til næste år.

Annonce

Der er god plads til mange flere

Selv om Mariager Tennisklub kun råder over to baner, er medlemstallet på de nuværende 80 ifølge Hanne Hansen lagt fra det maksimale af, hvad klubben kan rumme.

"Hvis der er nogen, der har lyst til at spille tennis, er de meget velkomne i Mariager Tennisklub", siger formand Hanne Hansen og tilføjer, at nye spillere til en start kan låne både ketsjer og bolde af klubben. Foto: Frank Pedersen

- Der er plads til mange flere. Vi kan sagtens være 40 mere, uden at der bliver problemer med spilletid. Da pensionisterne er den gruppe der mest aktive på banerne, er det som regel om formiddagen, at banerne er godt bookede. Der er således god plads i eftermiddagstimerne, siger Hanne Hansen.

- Så hvis der er nogen, der har lyst til at spille tennis, er de meget velkomne i Mariager Tennisklub, fortsætter hun og tilføjer, at man til en start kan låne både ketsjer og bolde af klubben.

Netop det at tiltrække nye medlemmer er ifølge Hanne Hansen en af de store udfordringer for Mariager Tennisklub. En udfordring, der i år er blevet forstærket af coronaen, der blandt andet betød, at den landsdækkende profileringsdag - Tennissportens Dag - blev aflyst.

Udover Tennissportens Dag plejer Mariager Tennisklub også at gøre opmærksom på sig selv ved at invitere elever fra Mariager Skole til en prøvetime i løbet af foråret.

- Det er et arrangement, hvor vi laver nogle alternative og sjove tennislege med børnene. Det giver som regel nogle nye medlemmer, når børnene finder ud af at tennis er sjovt, men det blev vi desværre også nødt til at aflyse i år, fortæller Hanne Hansen.

Annonce

Frisør lokkede Hanne Hansen til tennis

Hanne Hansens vej ind i tennissporten begyndte en dag for cirka 30 år siden, da hun sad i stolen hos sin frisør, Birthe Lund.

- Mens hun ordnede mit hår, snakkede vi som sædvanligt om mange ting - heriblandt tennis - og det endte med, at hun fik mig med op på tennisbanen til en prøvetime. Den time resulterede i, at vi spillede tennis sammen nogle år. Og selv om hun skiftede over til at spille golf, fortsatte jeg med at spille tennis, fortæller Hanne Hansen.

Hun tilføjer, at fordelen ved at spille tennis i Mariager Tennisklub er, at det er en klub, hvor man kan komme og spille, når man vil, bare man har lavet aftale med en makker.

Udover tennis har Hanne Hansen også spillet en del badminton. Hun fortæller, at i begge tilfælde er det ikke kun for sportens skyld, at hun svinger ketsjeren.

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg er meget glad for at dyrke sport, men fællesskabet omkring sporten betyder rigtig meget for mig. Så når jeg spiller tennis her i klubben, hænger det meget sammen med, at vi har nogle hyggelige snakke før og efter, vi er på banen, siger Hanne Hansen.

Hun tilføjer, at selv om hun dagen efter godt kan have glemt, hvem der vandt, så betyder konkurrenceelementet også en god del, når hun er på banen.

- Så vil jeg da vinde, fastslår Hanne Hansen og ler.

- Men det betyder trods alt ikke så meget, at jeg smider med ketsjeren eller skælder ud på min double-makker - som ofte er min mand - hvis han laver en fejl, for det er dårlig stil og det kan lige så godt være mig, der laver en fejl ved den efterfølgende bold. Hvis jeg skælder ud, er det på mig selv, når jeg laver en fejl, fortsætter hun.

Annonce

Gerne mere for de yngre

Det er syv år siden Hanne Hansen blev formand for Mariager Tennisklub, da den tidligere formand meddelte, at hun ikke gad mere efter at have besat posten i mange år.

På det tidspunkt sad Hanne Hansen i klubbens bestyrelse og hun var tidligere blevet spurgt, om hun ville overtage formandsposten, hvilket hun havde sagt nej tak til.

- Da jeg ved generalforsamlingen igen blev spurgt, sagde min mand, at det kunne jeg da godt, for som pensionist havde jeg jo god tid. Desuden lovede han at hjælpe, hvis der blev brug for det. Og så blev jeg formand, siger Hanne Hansen med et smil.

- Og jeg må sige, at jeg har været glad for at være formand blandt andet fordi, jeg været i den heldige situation, at der gennem alle årene været en super bestyrelse i klubben, fortsætter hun.

Hanne Hansen tilføjer, at selv om hun karakteriserer samarbejdet med den øvrige bestyrelse som helt perfekt, kunne hun alligevel godt tænke sig, at der var et par lidt yngre medlemmer i bestyrelsen.

- I øjeblikket er der kun en enkelt, der går på arbejde, resten er pensionister. Det betyder, at mange af de ting der laves i bestyrelsens regi mest henvender sig til os pensionister, siger hun og fortsætter:

- Det kunne være dejligt, hvis der forgik noget mere for de unge og familierne. Det kunne eksempelvis være familietennis, hvor familier spillede mod hinanden og så spiste sammen bagefter. Men hvis det skal op at stå, kræver det, at der er nogle af de yngre medlemmer, der vil stå for det.

Når det kommer til, hvad hun selv får ud af at være formand for tennisklubben, siger Hanne Hansen, at det giver hende noget at tage sig af samt en følelse af, at der er nogen, der har brug for det, hun laver.

- Det er rart at kunne gøre en forskel. Og som mennesker kan vi jo godt lide, at der nogen, der har brug for os en gang i mellem, siger hun.

- Og så synes jeg bare, det er hyggeligt, for det er jo gode folk, der kommer her i klubben, siger Hanne Hansen.

Før Hanne Hansen gik på pension, var hun i mange år ansat som lærer på Mariager Skole og hun fortæller at der er elementer fra lærerjobbet, hun kan anvende som formand for tennisklubben.

- Som folkeskolelærer var jeg vant til - og kunne godt lide - det med at organisere. Og selv om det heldigvis ikke længere er på fuld tid, nyder jeg at gøre brug af det som formand.

Annonce

Fylder 100 år i 2021

Til næste år kan Mariager Tennisklub fejrer 100-års jubilæum. I begyndelsen blev der spillet på baner i nærheden af Mariager Kirke indtil man omkring 1930 flyttede ind på den kommunalt ejede grund på Fjordparken, hvor Mariager Tennisklub stadig bor til leje.

Hanne Hansen fortæller, at Mariager Tennisklub ikke altid har været så aktiv som nu. Faktisk var der en periode på omkring ti år, hvor den lå helt stille frem til 1975, hvor der blev taget initiativ til at genstarte klubben.

- Det krævede en del praktisk arbejde at få gang i klubben igen, for anlægget var vokset fuldstændig til og der var store træer på banerne, fortæller Hanne Hansen, der tilføjer, at klubben i begyndelsen af 1980’erne fik bygget et klubhus ved banerne.

Præcis på hvilken dato Mariager Tennisklub i sin tid blev skabt, er der lidt uklarhed omkring. I bestyrelsen har man derfor valgt at markere 100-års jubilæet under ELRO-dagene næste år. Og for at det ikke skal karambolere med for mange andre aktiviteter, har man udset sig fredag 4. juni som fejringsdag.

Konkret hvordan jubilæet skal fejres, har tennisklubbens bestyrelse endnu ikke besluttet, da der stadig er usikkerhed om, hvorvidt der stadig vil være coronarestriktioner til den tid.

- Vi har dog overvejet, at vi i ugen op til 4. juni skal lave en turneringen med naboklubber i Hadsund og Hobro. Men det kan godt være at vi ender med en intern turnering i stedet for, siger Hanne Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Broen tilbyder sin hjælp

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Dansk Folkehjælp er midtvejs i ansøgningsruden til julehjælp: 107 børnefamilier har allerede søgt om hjælp i Mariagerfjord kommune

Annonce