Annonce
Mariager Avis

Frank Andersen vil gerne sætte ledninger på

Det er ikke tilfældigt, at Frank Andersn her er fotografetet ved styringssystemer. Foto: Anne Myrup Pedersen
Den driftige el-installatør og programmør fylder 50 år og markerer indflytning i nye lokaler.
Annonce

Indehaveren af efterhånden ikke færre end fem el-installationsforretninger Frank Andersen, som torsdag 14. november fylder 50 år, bliver som optakt til dette interview fundet i arbejde foran en styringsenhed, og det er ikke tilfældigt.

- Jeg vil hellere selv sætte ledninger end arbejde på kontoret. Det brænder jeg for, siger Frank Andersen, der har gjort programmering og fremstilling af mange forskellige styresystemer til en væsentlig aktivitet. Faktisk så væsentlig, at de store styringssystemer efterhånden ikke praktisk kunne fremstilles i lokaler i Spentrup, så de er nu flyttet til nyindrettede på Ribevej i Randers, i øvrigt tidligere lager for Hansen Møbler.

Den tradionelle el-installationsforretning er fortsat placeret på adressen Stationsvej 12 i Spentrup. Og Frank Andersen pointerer, at netop det arbejde fortsat vil have høj prioritet.

Frank Andersen er en særdeles driftig snart 50-årig, hvilket vil fremgå. Allerede i årene på Tirsdalens Skole var han optaget af fysik og el-forhold, så det var helt naturligt, at han gik i lære som elektriker hos nu afdøde John Schønning, Vorup El. Den forretning skulle han siden overtage.

Umiddelbart efter endt læretid, fire år, gennemførte Frank Andersen yderligere to uddannelser, begge på Den Jyske Haandværkerskole i Hadsten, nemlig først til el-installatør, derefter til stærkstrømstekniker.

Annonce

Assentoft Silofabrik

Sin første ansættelse fik Frank Andersen hos Assentoft Silofabrik, hvor han kom til at udvikle styringer, og her blev grundlaget for den senere udvikling lagt.

Efter nogle år i Assentoft skiftede Frank Andersen til Dania Electric i Mariager, for så i år 2000 at overtage Fårup-Asferg El. Her blev udført gængse el-opgaver, men her begyndte Frank Andersen også på at programmere og udvikle styringssystemer.

Siden er det gået stærkt. Frank Andersen overtog efterhånden også Spentrup El-Forretning, Mariager El-Center, Vorup El-forretning og - senest - Randers El-Service.

De respektive firmanavne er opretholdt, hvilket også kan ses på de talrige varevogne, der kører rundt i området. Der er godt 40 ansatte lige nu.

De nævnte styringssystemer er unikke, specielt udviklet i Randers til hvert enkelt formål, og de sælges ikke mindst til fremmede lande.

I modsætning til de første år, da Frank Andersen ofte måtte rejse ud til kunderne i andre lande, kan man i de fleste tilfælde klare eventuelle problemer over nettet fra Ribevej.

På Ribevej er der 2000 kvadratmeter areal at gøre godt med.

Annonce

Flytter til Randers

Indtil videre bor Frank Andersen og hans familie i Spentrup, men i det nye år rykker man til en lejlighed i det tidligere Hotel Kongens Ege i Randers.

Hustruen hedder Helle Skjoldgaard Andersen og arbejder som sygeplejerske på Regionshospitalet Randers. Der er fire børn i ægteskabet. Andreas, 22 år, studerer datalogi ved Aalborg Universitet, Laura, 21 år, vil gerne være sygeplejerske, mens Daniel, 16 år, og Asbjørn, 11 år, begge går på Blicherskolen i Spentrup.

Frank Andersen betegner sit arbejde som også værende en hobby. Men er der tid - og arter vejret sig - slapper han gerne af i en speedbåd, der snildt formår at sejle mellem 80 og 100 kilometer i timen, regnet i landsprog. Familien råder også over et sommerhus ved Ebeltoft.

Fredag den 15. november fra kl. 13 til 17 markeres to begivenheder samtidig på adressen Ribevej 16, nemlig dels Frank Andersens 50 års fødselsdag, dels indflytningen i de nye lokaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce