Annonce
Mariager Avis

Frivilligcentret vil hjælpe foreninger med pengesagerne

Frivilligcenter Mariagerfjords leder, Tommy Sørensen, sætter nu gang i en indsats, der skal hjælpe foreninger med de administrative opgaver vedrørende foreningsøkonomien. Arkivfoto 
Frivilligcentret tilbyder at hjælpe foreninger med økonomisk-administrative opgaver.
Annonce

Mariagerfjord: Mulighed for at få en bankkonto, gebyrer på en konto og besættelse af rollen som kasserer er efterhånden blevet en udfordring, der dræner de frivillige ildsjæle, hvor særligt de små foreninger er under pres.

Særligt i en kommune som Mariagerfjord, hvor der er mange små samfund, er det foreningslivet, der binder sammen og skaber gode fællesskaber. Derfor er udfordringer som disse af stor betydning.

Frivilligcentret er derfor nu klar med en komplet løsning omkring styring af økonomi for de små foreninger. En løsning, der favner alt lige fra bankkonto, betaling af regninger/udlæg, revision mm.

Annonce

Svært at finde kasserere

Det har længe været et ønske at kunne løfte opgaven, da rollen som kasserer i foreningerne ofte er en udfordring at få besat. Sidst er bankerne begyndt at skubbe på med gebyrer og minusrenter, der hurtigt fortærer de forholdsvis små penge, de mindre foreninger arbejder med.

- Derfor er vi også glade for, at det nu er muligt for os at støtte foreningerne på den kant, siger Tommy Sørensen, leder af Frivilligcenter Mariagerfjord.


Vi hænger i og giver ikke op, før der er fornuft i det, og foreningerne igen kan koncentrere sig om at lave aktiviteter.

Tommy Sørensen, leder af Frivilligcenter Mariagerfjord


- Nu går vi i front for at sikre at de små foreninger kan arbejde med det, de synes er sjovt. Så løfter vi det, der er mindre sjovt, og her er det så økonomi, vi har sigtet på, fortsætter han.

- Praktisk betyder det, at foreningen bruger Frivilligcenterets konto og CVR-nummer til ansøgning af især de kommunale sociale midler. Frivilligcenteret vil da sørge for at betale regninger/udlæg, føre regnskab og sikre revision af kontoen. Det eneste, der kræves, er en aftale om, hvordan vi rent praktisk kommunikerer sammen, og naturligvis er ydelsen uden omkostninger for foreningerne, siger Tommy Sørensen og tilføjer at foruden en lettere rolle for kassererposten, så slipper foreningen også for de gebyrer bankerne ofte lægger på en konto.

Annonce

Må sige nej tak til penge

I Mariagerfjord er der ifølge Tommy Sørensen hørt eksempler på, at ildsjæle ikke engang kan få en bankkonto og har måttet sige nej tak til penge, der ellers var bevilget til sociale indsatser.

- Bankerne henviser til hvidvaskloven, men det er absolut ikke rimelige vilkår for de personer der gider bruge deres fritid til gavn for andre, at blive mødt med den form for udgifter. Det vil hurtig slukke gnisten og dermed gøre det mindre sjovt især i mindre samfund, erklærer Tommy Sørensen.

- Derfor er der også taget initiativ til det noget tungere arbejde med at få politikerne i tale. Det sker som en indsats i samarbejde med vores hovedorganisation, og der er allerede skabt interesse i Folketinget for at se på området. Desværre står corona lige nu i vejen, men ellers er der lagt op til dialog med erhvervsminister Simon Kollerup (S), og Steen Knuth (V) har bebudet at tage den op i Folketinget, fortæller Tommy Sørensen.

- Vi hænger i og giver ikke op, før der er fornuft i det, og foreningerne igen kan koncentrere sig om at lave aktiviteter. Ind til da er Frivilligcenteret klar til at løfte rollen for dem. Som sagt er det gratis, og det koster heller ikke noget at tage en dialog om hvordan vi kan hjælpe, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce