Annonce
Mariager Avis

Fugleentusiaster løb med natur- og miljøpris

Der findes forskellige redekasser til forskellige fuglearter. Hvor det begyndte med ugler, har de frivillige i fuglegruppen nu bredt sig over en række andre arter. Foto: Annelene Petersen
Sammen med golfbanen i Hobro blev DN's fuglegruppe tildelt Mariagerfjord Kommunes natur- og miljøpris.
Annonce

Mariager: Golfklubben i Hobro og Fuglegruppen i den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening (DN) fik overrakt Mariagerfjord Kommunes natur og miljøpris, da den "vilde" natursti ved golfbanen blev indviet i sensommeren.

I dagens anledning var formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jørgen Hammer Sørensen, på pletten med tale og snoreklip. Her tog han fusen på de mange gæster ved at overrække årets natur- og miljøpris som en anerkendelse af det enestående arbejde med at fremme den vilde natur.

Ifølge Jørgens Hammer Sørensen er det især det frugtbare samarbejde mellem golfspillere og naturfolk, der har fået priskomitéen til at løfte øjenbrynene.

- Der var kurrer på tråden, da golfbanen i sin tid blev anlagt. Nu ser vi et fælles fodslag om at værne om naturen og skabe ideelle rammer for golfspillere og naturelskere, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Natur- og miljøprisen

Det er Mariagerfjord Kommune og Grønt Råd, der står bag natur- og miljøprisen. Med prisen følger et diplom og check på 5000 kr.

Alle der gør en særlig indsats for at fremme natur og miljø og en bæredygtig udvikling kan komme i betragtning. 

Tidligere modtagere af prisen er 

Naturluppen, 

virksomheden Aage Vestergaard Larsen, 

Mariagerfjord Gymnasium, 

landmandsparret Tine og Per Rytter Andersen i Hvilsom, 

Moselys Venner, 

Rockwool/Arden Varmeværk og 

Hadsund Kreaturslagteri.

Langs golfbanen vrimler det med nye levesteder for insekter, padder og fugle. Her finder man stendynger, gamle træstammer, træer med fuglekasser, vilde urter og vandhuller. Dele af banen slås kun et par gange om året og det giver de blomstrende urter gode levevilkår. 24 fuglekasser er sat op, og fugle har allerede bygget reder i kasserne. Det hele kan opleves via vandreruter, der byder på fantastiske udsigter og adgang til imponerende gravhøje, hvor man mærker historiens vingesus.

Udvalgsformanden mener, at det er velfortjent, at golfklubben og fugleentusiasterne løber med prisen.

- De har en utrolig vilje til at samarbejde, og det bør være en inspiration for os alle. De har nemlig vist os alle, at det batter noget, når vi sammen gør en frivillig indsats for at fremme den vilde natur, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce