Annonce
Mariager Avis

Fuld fart på biblioteket - også under nedlukningen

Mariagerfjord Bibliotekernes "Biblioteket to go" er en succes under coronanedlukningen. Man bestiller det materiale, man vil låne, og kan derefter afhente det på coronasikker vis hos sit lokale bibliotek som eksempelvis her i Arden. Pr-foto
Mariagerfjord Bibliotekerne er fortsat nedlukkede, men der er fuld gang i bibliotekernes mange tilbud og tjenester. Som bruger hos Mariagerfjord Bibliotekerne har man automatisk adgang til alle bibliotekernes tilbud, og det er der mange, der har fået øjnene op for.

Mariagerfjord: Coronanedlukningen i 2021 har, ligesom i 2020, betydet kvantespring for brugen af bibliotekernes online ressourcer, oplyser Mariagerfjord Bibliotekerne i en pressemeddelelse, der fortsætter:

Udlånet på eReolen, bibliotekets online e- og lydbogstilbud, er i årets første to måneder steget med over 40 procent, mens udlånet på Filmstriben, bibliotekernes egen streamingtjeneste, allerede nu har overgået det samlede udlån i hele 2016.

- Det er da helt fantastisk, siger bibliotekschef Mette Secher Hede.

- Selv om vi naturligvis gerne så biblioteket åbent og fuld af besøgende, er det meget betryggende at vide, at bibliotekets tilbud bestemt ikke er glemt, fortsætter hun.

Annonce

To go er en succes

Samtidig med de store stigninger på de online tilbud, er der også fuld fart over feltet med ”Biblioteket to go”, som giver mulighed for, at man kan få fingrene i de fysiske materialer selv under nedlukningen.

Kort sagt reserverer man sine bøger, film eller andre materialer, som man plejer, og når reserveringerne er klar til at blive hentet, ringer man til sit lokale bibliotek og aftaler en afhentning.

- Indtil videre er det blevet til over 5000 bestillinger på materialer, og et udlån på den gode side af 15.000 materialer via ”Biblioteket to go”. Det giver bestemt travlhed bag kulissen, men det tager vi med. Og det viser også meget godt, at den gode gamle bog stadig kan noget helt særligt, siger Mette Secher Hede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce