Annonce
Mariager Avis

Gå en søndagstur for verdens børn på mors dag

SOS Børnebyerne hjælper fattige og udsatte familier som denne i Colombia, så børnene får en tryg og kærlig opvækst. Foto: Nina Ruud
Søndag 9. maj er det mors dag og den dag, hvor SOS Børnebyerne har sin årlige indsamling til fordel for forældreløse og udsatte børn rundt om i verden. Der er ledige ruter i Mariagerfjord, så det er stadig muligt at støtte op om det gode formål.

Mariagerfjord: Borgere i Mariagerfjord Kommune har i år andre end deres egne mødre i tankerne på mors dag, 9. maj, når SOS Børnebyerne samler ind.

22 har allerede meldt sig som indsamlere i Mariagerfjord Kommune, men der er stadig 144 ledige ruter i kommunen.

Indsamlerne er med til at sikre, at SOS Børnebyerne kan hjælpe flere forældreløse og udsatte børn, der er i risiko for at miste omsorgen fra deres forældre. Lige præcis denne gruppe børn har på grund af coronapandemien mere brug for hjælp end nogensinde før.

- Nedlukninger som følge af corona har verden over ramt især de udsatte børn, vi hjælper. I kriser som denne er der stor risiko for, at familier falder fra hinanden, og flere børn bliver efterladt. Der er derfor hårdt brug for vores hjælp nu, og det glæder mig derfor meget, at mange danskere ønsker at bidrage og melder sig som indsamlere, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Nem indsamling uden kontanter

På landsplan har næsten 4000 indsamlere allerede meldt sig til SOS Børnebyernes Landsindsamling. Ifølge Mads Klæstrup Kristensen kan en søndagstur som indsamler gøre en reel forskel ude i verden.

- På to-tre timer kan en enkelt indsamler i gennemsnit samle omkring 1.000 kroner ind. Det er mange penge, som kan gøre en stor forskel i hverdagen for de børn, vi hjælper. Vi håber, at de sidste ruter bliver besat, så vi kan få endnu flere penge ind til verdens børn, siger han.

Som noget nyt slipper indsamlerne i år for at aflevere kontanter i banken, fordi indsamlingen er blevet kontantløs. I stedet for en bøtte får indsamlerne et indsamlingsskilt med en personlig kode, så indsamlerne selv kan se, hvor meget de har samlet ind.

Bidrag til landsindsamlingen 9. maj går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre forældreløse og udsatte børn en tryg barndom i en kærlig familie.

I 2020 havde 3300 danskere tilmeldt sig som indsamler, heraf 14 indsamlere fra Mariagerfjord Kommune, men på grund af corona måtte SOS Børnebyerne aflyse den fysiske del af landsindsamlingen sidste år.

Annonce

Vil du være indsamler?

Man kan melde sig som indsamler på www.sosindsamling.dk, hvor man kan se ledige ruter. Det er også muligt at tilmelde sig telefonisk ved at ringe til SOS Børnebyerne på 33730233.

Når man har tilmeldt sig, får man tilsendt et indsamlingsskilt og alle øvrige materialer og information.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce