Annonce
Mariager Avis

Gå med: Mariager samler ind til krigens ofre

Det lokale erhvervsliv og foreningsliv i Mariager bakker op om den lokale indsamling på Mariager Havn 26. marts til fordel for krigens ofre i Ukraine. "Jeg håber, at så mange som muligt vil deltage og at vi får indsamlet et stort beløb til det gode formål", siger Leif Skaarup, der har taget initiativ til arrangementet. Foto: Frank Pedersen
Med lysoptog og salg af donationer fra det lokale erhvervsliv, bliver der lørdag 26. marts i Mariager samlet ind til fordel for de, der lider nød under krigen i Ukraine.

Mariager: Under overskriften ’Rosernes by står sammen og samler ind til Ukraine’ vil der lørdag 26. marts i tidsrummet klokken 20-21 være et indsamlingsarrangement på Mariager Havn.

Initiativtager til den lokale indsamling er Leif Skaarup, der er leder af Café Salt og fra 1. april også er ny direktør for Mariager Saltcenter.

- Udgangspunktet er, at jeg ligesom mange andre har et ønske om at kunne støtte ofrene for krigen i Ukraine. Derudover vil jeg gerne være med til at lave en dag, hvor Mariager og byens borgere kan mødes om noget, man er fælles om, siger Leif Skaarup.

Annonce

Initiativet har mødt stor opbakning fra Mariager Handelsstandsforening, MIK, turistforeningen samt det øvrige foreningsliv i Mariager, der alle støtter op om arrangementet.

I lysoptog fra Egepladsen

Indsamlingsarrangementet begynder på Egepladsen klokken 20, hvorefter man i samlet flok går i lysoptog til havneområdet foran Mariager Saltcenter.

- Her opfordrer vi alle, der deltager til selv at medbringe lys uanset om det er i form af fakler, lygter, lamper eller andet, siger Leif Skaarup.

På havnepladsen vil ’Aftensangerne fra havnen’ synge sange, der temamæssigt passer til arrangementet, hvorefter der sælges varm suppe doneret af Café Salt til 100 kroner per portion, et beløb der går ubeskåret til Dansk Røde Kors’ indsats i Ukraine.

Det lokale erhvervsliv har ligeledes doneret en hel masse ting, der vil blive solgt på havnepladsen frem til klokken 21, og også her går alle indtægter til Dansk Røde Kors. Det samme gælder for to af de større donationer, som vil blive solgt på auktion.

- Man kan selvfølgelig også give et beløb til Dansk Røde Kors uden at købe noget, understreger Leif Skaarup, der ikke på forhånd har sat tal på sine forventninger til indsamlingen.

- Det handler om at skabe fællesskab her i Mariager, så jeg håber bare, at så mange som muligt vil deltage og at vi får indsamlet et stort beløb til det gode formål, siger han.

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Annonce
Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Mariager Avis

En del af kajanlægget nødrenoveres, men resten må vente til krigen i Ukraine stopper

Mariager Avis

Kobbertyve ødelægger sæsonen for vinterbadere: 6000 kroner dyrt kabel stjålet fra havnen

Annonce