Annonce
Mariager Avis

Gå-værter inviterer til affaldsindsamling: Gå en tur - og ryd op samtidig

De tre gå-værter håber, der er mange, der bakker op om deres gå-ture med affaldsindsamling den 17. – 18 april. Fra venstre mod højre er det Simone Lundtoft Simonsen, Lene Valbjørn og Knud Petersen. Foto: Randers Kommune
Kombiner motion med en god gerning. Gå-værter i Randers Kommune laver vandreture, hvor folk får en affaldspose med under armen.

Mellerup: Omkring 40 gå-værter i Randers Kommune hjælper kommunens borgere med at få sig rørt, og nu kommer de med et ekstra tilbud: Gå en tur - og ryd op samtidig.

I weekenden den 17. – 18. april bakker gå-værterne op om Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling ved at arrangerer vandreture med affaldsindsamling.

Knud Pedersen, der bor i Mellerup, er én af de mange gå-værter, der står klar til at bakke op om affaldsindsamlingen.

- Jo flere, der vil være med ud at gå en tur og sætte fokus problemet med affald, jo færre vil forhåbentlig smide affald i naturen i fremtiden. Vi står klar med fine gå-ruter, poser til indsamlingen og kaffe, siger Knud Pedersen.

Han har i et samarbejde med andre gå-værter og bylauget i Mellerup lavet ni gå-ruter i området til affaldsindsamlingen.

Power kvinder går også for en god sag

I Harridslev er gå-vært Simone Lundtoft Jørgensen også klar til affaldsindsamlingen. Som gå-vært har hun oprettet initiativet ”Power Woman Walk” i Harridslev, hvor kvinder en gang om ugen, går en tur sammen:

- Vi har desværre ikke kunnet mødes under coronakrisen. Nu kan vi heldigvis komme ud i mindre grupper til affaldsindsamlingen og samtidig støtte en god sag, siger Simone Lundtoft Simonsen.

Også i Kastbjerg kan interesserede deltage i en affaldsindsamling med en gå-vært.

Kom og vær med Gå-værter og andre deltagere til affaldsindsamlingen skal overholde de til enhver tid gældende Covid-19 retningslinjer.

Tilmelding kan ske via hjemmesiden www.affaldsindsamlingen.dk, hvor man enten kan oprette sig som indsamler eller finde en indsamling, man kan deltage i.

Randers Kommune bakker op om affaldsindsamlingen den 17. og 18. april ved at indsamle det affald, som borgerne har samlet. Via appen "Giv os et praj", kan borgere tjekke deres indsamlede affald ind på appen. Affaldet bliver hentet mandag den 19. april. Desuden stiller kommunen en affaldscontainer op ved Randers Regnskov til det indsamlede affald lørdag den 17. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce