Annonce
Mariager Avis

Genanvendt plast bliver 3D print materiale

Gitte Buk Larsen med eksempler på det nye genbrugsprodukt fra Aage Vestergaard Larsen i Mariager. Privatfoto
Mariager-virksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S sender nyt produkt på markedet for 3D-print.
Annonce

MARIAGERJORD: Filament af genbrugsplast er en af den seneste tids nye opfindelser hos Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, der siden 1972 har givet gammelt plast nyt liv. Det er første gang, 3D print-filament bliver lavet af genanvendt plast. Filament er det plastmateriale, der ”fodrer” 3D-printere.

- Det er noget, jeg altid har tænkt gav god mening. For mig er det bare en anden form for en råvare. Lidt ligesom vi har granulatet, og vi har pulveret, jamen så har vi så en streng, der hedder filament i det her tilfælde. En af de ting, der for mig gav mening, var, at når vi kiggede lidt nærmere i det, så var der ikke rigtig nogen, der med 100 procents sikkerhed kunne garantere, at det var 100 procent genanvendt plast – før nu, siger Gitte Buk Larsen, Business Development and Marketing Director hos Aage Vestergaard Larsen A/S.

Hos Aage Vestergaard Larsen har man undersøgt markedet og blevet overrasket over den svingende kvalitet, de ofte har mødt på filament.

Annonce

Dårlig kvalitet

- Selv i en batch, hvor det burde være det samme, så når du kommer til spole nummer 10 ud af 40, så kan du pludselig ikke printe med det, og så er der et eller andet galt. Og når man så tager prøver, så viser det sig, at det er noget helt andet, som har nogle andre egenskaber – og der bløder mit kvalitetshjerte lidt. Jeg synes, det er useriøst, og vi går benhårdt efter, at det aldrig nogensinde kommer til at ske her, forklarer Gitte Buk Larsen.

Hos Aage Vestergaard Larsen kommer der 15.000 ton plastik ind om året. Her bliver det renset, kværnet og lavet om til granulat, så plastikken kan få nyt liv i nye produkter – af genanvendt plast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce