Annonce
Mariager Avis

Gode gerninger fra Mariagerfjord hjælper børn i Syrien

Det at læse højt for en god ven kan være en god gerning, som udløser en donation til fordel for børn i Syrien. Foto: Mariagerfjord Bibliotekerne
20 kroner fra Novo Nordisk Fonden til Danmarks Indsamling for hver gode gerning.

Mariager: Gør en god gerning og hjælp med at samle ind til udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet frem til 6. februar, når DR Ramasjang og en række samarbejdspartnere, blandt andet Mariagerfjord Bibliotekerne, engagerer landets børn i den gode sags tjeneste. Novo Nordisk Fonden donerer et beløb til Danmarks Indsamling for hver gode gerning, der registreres på dr.dk/godegerninger.

En god gerning kan fx være at læse højt for en god ven

Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole, eller bag en kage til en, du holder af. Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Friluftsrådet, FDF og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Frem til Danmarks Indsamling 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn.

Annonce

Der skal ikke så meget til

Tiden med corona er generelt svær for mange, og det giver en endnu større mulighed i år for at gøre en forskel for andre i sit lokalmiljø:

- Med det her projekt kan vi vise børnene, at der ikke skal ret meget til for at hjælpe og glæde et andet menneske, og at det, der ikke koster os det store, kan betyde meget for et barn i Syrien, siger Sonja Larsen, bibliotekar på Mariagerfjord Bibliotekerne.

Annonce

Gør en forskel der, hvor du er

De yngste borgere i Mariagerfjord kommune får masser af hjælp fra partnerskabet til at gøre de gode gerninger. Hos Friluftsrådet, FDF og Mariagerfjord bibliotekerne kan man finde gode ideer og inspiration til, hvordan man gøre en god gerning lige uden for sin dør:

På biblioteket kan man fx låne en bog med opskrifter og bage en kage til sin nabo, eller man kan låne en god bog og læse højt for sin mormor over telefonen. Eller hvad med at tilbyde at hente eller aflevere bøger for en der måske ikke selv kan komme afsted? Det er bare med at få gang i fantasien og finde de gode ideer frem, siger Sonja Larsen, bibliotekar på Mariagerfjord Bibliotekerne, og tilføjer: Undervejs i projektet håber vi at kunne dele nogle af de gode gerninger der bliver gjort rundt omkring i kommunen på vores facebookside. Så hold endelig øje med os.

Annonce

Registrer din gode gerning

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den, faktisk giver hver gode gerning, du registrerer, 20 kroner til udsatte børn i Syrien.

På Mariagerfjord Bibliotekernes hjemmeside kan du læse mere om projektet og om hvordan du registrerer dine gode gerninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce