Annonce
Mariager Avis

Gratis taxa til de unge: Det skal være federe at bo på landet

Mariagerfjord Kommune betaler de unges taxature.

Mariagerfjord: Det er træls at misse bussen, men det er total røvtur, hvis du er ung og bor på landet. Det er nemlig som regel i weekenden og ved aftenstid, når de unge skal ud på sjov, at der er langt i mellem busforbindelserne. Nu kommer politikerne i Mariagerfjord Kommune de unge til undsætning med et tilbud om fri flextaxa.

Med forsøgsordningen 'Flextur Unge' kan de unge mellem 15 og 21 år nu bestille taxature på kommunens regning, når de skal de rundt i fjordkommunen. Det gode tilbud gælder alle ugens dage fra kl. 15 til 23.

Politikerne håber, at det gavmilde tilbud vil få de unge til at juble og drage på taxatur.

- Mange unge synes simpelthen ikke, at deres sociale liv stemmer overens med busplanen. Det er især et problem for unge i vores kommune, fordi vi ikke har mulighed for at tilbyde den samme service, som de store bykommuner, siger Jørgen Hammer Sørensen, der er udvalgsformand for Teknik og Miljø.

Forsøgsordningen kører indtil udgangen af juni og skal undersøge, om flexture er svaret på de unges behov for fleksibel transport.

- Vi håber, at det nu bliver mere attraktivt for unge at bo, leve og arbejde i vores kommune. Hvis de tager godt imod tilbuddet, skal vi tage stilling til, hvordan vi kan få det gode tilbud til at køre videre, siger udvalgsformanden.

'Flextur Unge' er et samarbejde med NT, hvor Mariagerfjord Kommune betaler NT for at køre de unge fra adresse til adresse i kommunen.

- Vi tror, at den gratis flextur vil øge de unges kendskab til produktet og dermed sikre, at de i højere grad anvender NT til skole, fritidsaktiviteter og sociale arrangementer. Målet er, at de unge får øjnene op for flexture, som er et meget fleksibelt alternativ til den traditionelle kollektive trafik, siger Mette Henriksen, der er chef for Kunder og Salg hos NT.

For at benytte tilbuddet skal de unge kontakte Mariagerfjord Kommunens Borgerservice og oprette sig som bruger på nt.flextrafik.dk. Herefter kan de unge frit bestille flexture senest to timer før, de skal afsted.

Flextur Unge

• Ordningen kører indtil 30. juni 2020.
• De unge kan benytte ordningen alle ugens dage mellem kl. 15 og 23.
• Ordningen dækker transport inden for kommunegrænsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce