Annonce
Mariager Avis

Håndlavet keramik fra værkstedet i Alstrup

Kenneth Christensen ved drejebænken på gården ved Alstrup. Foto: Maria Elstrøm
Kenneth Christiansen og Maria Elstrøm producerer og sælger kopper, krus, skåle tallerkener og kander fra eget værksted på den gård, hvor de bor.

Mariager: Kenneth Christensen og Maria Elstrøm har netop sendt deres nye webshop i luften med håndlavet keramik. Produceret hjemme i keramikværkstedet på den gård, hvor de bor, i Alstrup ved Mariager.

- Arbejdsdelingen er, at Kenneth står for produktionen, mens jeg pakker og sender kopper, kander og alt det andet, siger Maria Elstrøm.

Kenneth Christensen sagde sit almindelige kontorjob op sidste år for at koncentrere kræfterne om arbejdet på gården - og om sin keramikproduktion.


Kenneth står for produktionen, mens jeg pakker og sender kopper, kander og alt det andet.

Maria Elstrøm


- For mange år siden havde Mariager også en keramiker, men da han blev ramt af gigt, var det min morfar, der producerede for ham. Så mange af de stykker keramik, der i dag står i Mariager, er sikkert fra min morfars hånd, siger Maia Elstrøm, der også er indehaver af Strikkehjørnet i Mariager, hvor hun siden september har udstillet og solgt kærestens keramik.

- Og det er gået fint. Kunderne ser ud til først og fremmest at være kvinder mellem 20 og 50 år - folk, som nok drikker meget kaffe. Og som gerne vil have nogle lækre krus at drikke af. Men jeg ser også mænd, der tager deres kærester med ind i forretningen for at kigge på keramik, siger hun.

Tidløst og bæredygtigt

Kenneth Christensens keramik er tilstræbt enkelt, tidløst og uden de skrappeste farver, så det kan bruges i generationer.

Mariagers nye keramik bliver også markedsført som bæredygtigt.

Med kun et sæt kreative hænder til at bearbejde leret, er der en naturlig grænse for, hvor stor en produktion, Mariagers nye keramikværksted kan sende afsted.

- Indtil videre har det dog ikke været et problem. Og vi har den holdning, at der er det, der er. Men Kenneth kan producere et par hundrede krus om måneden - plus det løse.

Parrets keramik kan stadig ses og købes i Strikkehjørnet på Torvet 3 i Mariager - eller i webshoppen www.kchandmade.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce