Annonce
Mariager Avis

Hans Kirks barndomshjem får bæredygtige korkgulve

Korkgulvene i overetagen dæmper trinlyd til gavn for både parret ovenpå og familien nedenunder. PR-foto
Den danske forfatter Hans Kirks barndomshjem i Hadsund fra 1895 er løbende blevet renoveret for at værne om historien, og her understøtter nye korkgulve den oprindelige stil og bidrager med bæredygtige og lyddæmpende egenskaber.
Annonce

Hadsund: På Jacob Møllersgade midt i Hadsund ligger Hans Kirks barndomshjem fra 1895. Her voksede forfatteren, som især er kendt for romanen ”Fiskerne”, op med sine forældre og søskende. Faren var praktiserende læge, og hjemmet fungerede derfor også som lægeklinik, hvor den unge Kirk mødte folk fra alle samfundslag.

I huset bor i dag familien Sørensen, der omfatter Jens-Jakob, som ejer en gulvforretning, hans kone Frederikke og deres tre børn. Familien har løbende renoveret det bevaringsværdige hus.

- Mit arbejde gør, at jeg efterhånden ved en del om gulve, og derfor var det også særligt vigtigt for mig at finde det bedste gulv, som både kunne matche husets oprindelige æstetik og samtidig bidrage med nogle praktiske funktioner. Her fandt vi frem til en rigtig god løsning fra gulvvirksomheden Timberman, forklarer Jens-Jakob Sørensen i en pressemeddelelse.

De nye gulve understøtter den gamle stil i Hans Kirks barndomshjem, synes ejerne. PR-foto
Annonce

Stille og CO2-venligt

Hele husets overetage er lejet ud til et ægtepar, og det er her, at de cirka 70 kvadratmeter korkgulv af mærket Amorim Wise er blevet lagt.

- Med lejere ovenpå var det især vigtigt for os, at gulvet kunne dæmpe lyden fra trinstøj, og her er Wise-gulvet oplagt, fordi det kan dæmpe støjen med op til 20 decibel. På den måde skal vores lejere ikke bekymre sig om at liste rundt, forklarer Jens-Jakob Sørensen.

Udover de akustiske egenskaber er gulvet også bæredygtigt. Gennem hele produktionsprocessen fjerner Amorim Wise-gulvet nemlig mere CO2, end det udleder, da korktræer optager kuldioxid i op til flere hundrede år.

Amorim Wise anvendes både i private hjem, offentlige institutioner og erhvervsbyggerier. PR-foto
Korkegetræet får lov til at stå i op til flere hundrede år, da man ikke fælder det, men skræller barken af, og således bliver det ved med at fjerne CO2 fra atmosfæren i mange årtier – og måske endda århundreder. PR-foto
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce