Annonce
Mariager Avis

Hedehuset skal drive café i Saltcentret - lukker Harlekin Butik og Café

Til maj næste år overtager Fonden Hedehuset driften af caféen på Mariager Saltcenter. Caféen har i de seneste seks år været forpagtet af Henrik Skou Nielsen, som tog afsked med stedet med udgangen af september i år. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen
Fonden Hedehuset har indgået en forpagtningsaftale, der medfører, at institutionen overtager driften af caféen på Mariager Saltcenter fra 1. maj 2020.
Annonce

Mariager: Det bliver Fonden Hedehuset, der kommer til at stå for driften af caféen i Mariager Saltcenter til næste år. Det står klart, idet bestyrelsen for Fonden Hedehuset netop godkendt aftalen om at overtage forpagtningen af caféen, som har været lukket siden udgangen af september.

Den nye forpagtningsaftale betyder, at caféen på Mariager Saltcenter fra og med 1. maj 2020 vil blive drevet som en socialøkonomisk virksomhed - på samme måde, som det ses på Café på Banen på Hobro Station, der også drives af Fonden Hedehuset. Desuden skifter den navn fra Café Saltbøssen til Café Salt.

- Vi kommer til at drive Café Salt som rammen om en professionel beskæftigelsesindsats og særligt tilrettelagte uddannelser for unge med særlige behov. Vi har erfaret, at en seriøs og professionel beskæftigelsesindsats for borgere, for hvem ledighed ofte er det mindste problem, løses bedst i en virksomhedsramme, der drives på helt almindelige markedsvilkår. Det betyder også, at vi ud over vores pædagogiske personale og vores psykolog kommer til at få brug for en kok og en hel del serveringspersonale, forklarer direktør i Fonden Hedehuset, Carsten Bredahl.

Annonce

Afviser unfair konkurrence

Der har i den seneste tid verseret rygter om, at den kommende Café Salt med Fonden Hedehuset i spidsen vil blive drevet for offentlige midler og dermed skabe unfair konkurrence i forhold til øvrige restaurationer i Mariager. Men disse rygter afviser Carsten Bredahl på det kraftigste.

- Vi håber tvært imod på, at vi med vores måde at drive Café Salt på kan være med til at trække endnu flere besøgende ikke bare til Saltcentret, men til Mariager generelt. Vi ved godt, at det er svært at drive forretning i Mariager, og derfor vil vi naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at støtte op om forretningslivet for alle de forretningsdrivende i byen, lyder det fra direktøren.

Annonce

Lukning på Rosengade

Overtagelsen af Café Salt kommer dog ikke til at ske, uden at det samtidig får konsekvenser for en anden af Fonden Hedehusets aktiviteter i Mariager.

Ledelsen har nemlig besluttet, at man i forbindelse med åbningen af Café Salt lukker Harlekin Butik og Café, som ligger på Rosengade 9 i Mariager.

Lukningen af Harlekin vil ifølge Carsten Bredahl ske nogenlunde i takt med overtagelsen af Café Salt. Derfor er planen, at den nuværende produktion i Rosengade samt dele af butikken flytter med ned i de nye lokaler i Mariager Saltcenter.

- Og vi glæder os utrolig meget til samarbejdet med Saltcentret, som er en virkelig spændende kulturinstitution, siger han.

Desuden vil Fonden Hedehuset i en nær fremtid invitere alle interesserede til informationsaften på Café Salt. Her vil institutionen blandt andet fortælle om sin måde at drive socialøkonomisk virksomhed på, om de økonomiske forhold, om hvad gæsterne kan forvente af Café Salt i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce