Annonce
Mariager Avis

Helt ny bestyrelse skal findes ellers lukker afdelingen: Vil du være med til at redde MIK Håndbold

"Hvis ingen ønsker at være medlem af bestyrelsen for MIK Håndbold, er vi nødt til at lukke afdelingen", siger næstformand Camilla Friis, der ligesom de øvrige fire medlemmer af den nuværende bestyrelse trækker sig ved generalforsamlingen i maj. Foto: pernille@bering-foto.dk
Hvis der ikke kan findes frivillige til en ny bestyrelse i MIK Håndbold, bliver resultatet, at afdelingen lukker ned.

Mariager: Hvis ingen ønsker at være medlem af bestyrelsen, når MIK Håndbold holder generalforsamling 10. maj, er det slut med at spille håndbold i Mariager, for så er konsekvensen, at håndboldafdelingen lukker.

Så hård er meldingen fra den nuværende næstformand i bestyrelsen, Camilla Friis. Samtlige fem bestyrelsesmedlemmer har nemlig besluttet sig for at trække sig.

- Vi blev alle valgt til bestyrelsen for to år siden, da hele den foregående bestyrelse gik af. Dengang spillede vi alle i klubben, men nu bor ingen af os i Mariager eller har omgang i byen, ligesom vi heller ikke spiller i klubben længere. Derfor har vi valgt at stoppe, fortæller Camilla Friis om grunden til beslutningen.

Annonce

Hun tilføjer, at det for hende personligt vil være forfærdeligt, hvis MIK Håndbold måske er fortid om godt en måned, når der har været generalforsamling.

- Jeg har spillet håndbold i MIK, siden jeg var helt lille. Jeg har brugt alle mine frie timer i hallen med håndbold og været deroppe for at se kampe om søndagen. Hallen var et samlingssted, hvor hele familier kom for at se og spille håndbold, siger Camilla Friis og fortsætter:

- Det var et ønske om at genskabe den tid, der drev os fem til at gå ind i bestyrelsen, og selv om vi nu stopper, vil vi jo gerne have, at klubben fortsætter.

En kamp om tid

Medlemstallet i MIK Håndbold har i flere år været i en negativ udvikling, og resultatet har Camilla Friis selv mærket, idet det damehold, hun spillede på, blev lukket ned, da der til sidst - blandt andet fordi der var flere, der gik på barsel - var for få spillere.


Man skal altså ikke være bange for at skulle bruge en masse tid eller at man skal ud og finde engagerede trænere, for de er allerede i klubben. Det vigtigste er, at man brænder for at drive håndboldafdelingen videre i den form, man nu ønsker.

Camilla Friis, næstformand i MIK Håndbolds bestyrelse


- I øjeblikket har vi kun omkring 70 medlemmer i MIK Håndbold, hvoraf de fleste enten er børn eller seniorer. Det, vi især mangler, er spillere i den aldersmæssige mellemgruppe, siger hun.

Den negative medlemsudvikling kunne tolkes som, at ingen er interesseret i at spille håndbold i Mariager, og selv om Camilla Friis vedgår, at det godt kunne se sådan ud, tror hun ikke, det er tilfældet. Hun peger i stedet for på, at der er mange tilbud, når det gælder fritidsaktiviteter. Tilbud der alle kæmper for at tiltrække alle fra børn til gamle - og især de unge.

- Der er så meget, man kan bruge sin tid på, og det er det, vi døjer med på alle holdene, for det kan godt være, vi kan finde en håndfuld, men i håndbold er det bare vigtigt, man er flere end nogle få. Der kan vi ikke nøjes, og derfor har vi haft svært ved at kunne stille hold i de forskellige rækker, siger Camilla Friis.

I den afgående bestyrelse er der blevet arbejdet på alternativer til at vende bøtte. Et af disse tiltag var at etablere Lykkeligaen i Mariager.

- Den nåede lige at starte op, inden coronanen kom, og så måtte den lukke ned igen, da flere af de spillere er blandt de særligt udsatte, fortæller Camilla Friis.

Et andet initiativ har været det såkaldte Trille-Trolle håndbold for de to-fem årige, som trods en god start også har været ramt af coronanedlukning det seneste års tid.

Annonce

Håndbold gør Mariager attraktiv

Stillet overfor muligheden for at ”sælge varen”, siger Camilla Friis, at man skal gå ind i bestyrelsesarbejdet, hvis man har et ønske om og en passion for, at MIK Håndbold stadig skal eksistere.

- Som bestyrelsesmedlem er man med til at skabe dette særlige fællesskab og sammenhold, man kan få i en håndboldforening i modsætning til de individuelle sportsgrene, siger hun.

Camilla Friis peger på, at håndboldafdelingen også har en betydning, der rækker ud over idrætsforeningen og hallivet. Den har også betydning for det sociale liv i Mariager.

- Jo flere tilbud, vi har, des mere attraktivt er det at flytte til byen, siger Camilla Friis.

Annonce

Skal bruge mindst tre

Der skal som minimum være tre medlemmer af bestyrelsen for MIK Håndbold, og Camilla Friis fortæller, at bestyrelsen er blevet kontaktet af et par stykker, som overvejer at stille op ved generalforsamling, hvis der er flere, der vil være med. Derfor vil man i bestyrelsen meget gerne høre fra interesserede og gerne inden 15. april.

- Den tid og energi, man skal regne med at bruge, er meget op til bestyrelsen selv, alt efter hvor ambitiøs man vil være, siger Camilla Friis, der tilføjer, at flere af de initiativer, som den gamle bestyrelse har brugt energi på, er klar til at blive ”støvet af” og brugt nu, hvor håndbolden forhåbentlig snart kan genåbne helt efter coronanen.

- Man skal altså ikke være bange for at skulle bruge en masse tid, eller at man skal ud og finde engagerede trænere, for de er allerede i klubben. Det vigtigste er, at man brænder for at drive håndboldafdelingen videre i den form, man nu ønsker, siger Camilla Friis.

- Man behøver ikke engang at være spiller eller være medlem af klubben for at være i bestyrelsen, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce