Annonce
Mariager Avis

- Her kunne vi se os selv bo i mange år

Efter at have boet i Mariager i 17 år, peger Michala Demant Jensen, på tre områder, hun mener der skal ses på i forhold til udviklingen af købstaden: Skolen, et fælleshus og havneområdet. Foto: Frank Pedersen
Det var naturen, byen og skolen, der for 17 år siden var afgørende for, at formand for Mariager Kajakklub, Michala Demant Jensen, og hendes mand flyttede fra Randers til Mariager.
Annonce

Mariager: Det er 17 år siden, at formanden for Mariager Kajakklub, Michala Demant Jensen, og hendes mand, Jacob Lykkegaard Jensen, flyttede fra Randers til Mariager.

Michala Demant Jensen fortæller, at parret under husjagten kun havde én præference til deres kommende hjem og det var, at det skulle ligge rimeligt tæt på et sygehus, så hun som uddannet sygeplejerske ikke fik for langt til arbejdet.


Vi har masser af idrætstilbud i Mariager, men der er også brug for et fælleshus til de børn og voksne, som gerne vil noget kreativt eller noget med musik.

Michala Demant Jensen


- Det vi faldt for ved Mariager som det sted, hvor vi kunne se os selv mange år ud i fremtiden er, at det naturmæssigt er et fantastisk skønt område og at Mariager er en velfungerende by med en velfungerende skole, fortæller hun.

Annonce

Skole, fælleshus og havnen

Efter 17 år i Mariager, har Michala Demant Jensen et godt kendskab til købstaden og hvad der vil kunne gavne dens udvikling. Et af de steder hun i peger på, er Mariager Skole.

- Der er nogle gode faciliteter på skolen, men der skal gøres noget ved børnenes rammer, så de får en pæn og ordentlig skole, som er funktionel. For indholdet i skolen - lærerne og deres engagement - fejler ingen ting, understreger hun.

Et andet element som ifølge Michala Demant Jensen vil kunne bidrage til udvikling byen er et samlingssted, hvor man ikke nødvendigvis skal dyrke idræt.

- Vi har masser af idrætstilbud i Mariager, men der er også brug for et fælleshus til de børn og voksne, som gerne vil noget kreativt eller noget med musik, siger hun.

Som et tredje udviklingspotentiale nævner Michala Demant Jensen havneområdet.

- Det er vigtigt, at det vedbliver med at være et flot varemærke for Mariager med et dejligt miljø både for dem, der bor i byen og for turisterne, som vi jo har mange af, siger hun.

Annonce

Slapper af med bier

Udover sit engagement i Mariager Kajakklub er Michala Demant Jensen hjælpeinstruktør i MIK, hvor hendes tre sønner dyrker springgymnastik.

- Og så er jeg hobby-biavler på anden sæson, siger hun og fortæller, at hun har fire bistader. To i familiens egen baghave, et i parken ved Skovbakken i Randers og et hos hende svigerforældre, der bor i Randers.

- Det er en sjov, udviklende og meget afslappende hobby at have bier. Udover slyngning af honningen, er det spændende at få indsigt i og arbejde med, hvordan vi kan sikre en biodiversitet i naturen, så bierne og insekter trives, siger hun.

Michala Demant Jensen tæller ikke de gange hun er blevet stukket af sine bier, for det sker ikke så tit.

- Det sker en gang imellem, at en bi stikker, men det er kun hvis den virkelig føler sig presset - hvis den eksempelvis er blevet klemt inde i ens tøj - men det sker ikke så tit, for bier i dag er rolige i forhold til for 10-15 år siden. De bier der bruges i dag er nemlig dyrket på rolige familier, så aggressiviteten er avlet ud af bierne, hvilket gør, at det ikke er noget problem at have børne med i arbejdet med bistaderne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce