Annonce
Mariager Avis

Himmerland Boligforening vil opføre 54 boliger i Mariager

Himmerland Boligforening vil opføre 54 boliger på By Havnevej. Boligerne skal i følge den foreløbige plan blive i 2,5 etagers højde. Illustration: Himmerland Boligforening
Nyt byggeprojekt på Ny Havnevej vil tilfører Mariager 24 ejerboliger og 30 almene senioregnede boliger med udsigt til Mariager fjord.
Annonce

Mariager: Grunden Ny Havnevej 11 med udsigt til Mariager Fjord ejes af Mariagerfjord Kommune, som gennem de seneste år uden held har forsøgt at få den solgt – ind til nu.

Himmerland Boligforening med base i Aalborg er nemlig interesseret at opføre boliger på stedet og dermed også interesseret i at købe grunden.

Direktør i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, fortæller, at boligforeningen gennem nogle år har administreret Mariager Andelsboligforening i Rosengade og ad den vej er blevet opmærksom på arealet samt på de muligheder, der er for at opfører attraktive boliger der.

- Og med attraktiv mener jeg, at man bare behøver at stille sig på grunden, hvor man har direkte udsigt til fjorden for at se, at den grund ligger godt – rigtig godt endda, siger Ole Nielsen.

Annonce

Vil bygge i 2,5 etages højde

Ole Nielsen fortæller, at der er gået cirka et år fra Himmerland Bolígforening tog de første skridt til boligprojektet, til man nu kan præsentere et såkaldt volumenstudie med tilhørende skitsering af, hvordan det nye boligområde kan komme til at se ud.

- I Himmerland Boligforening kan vi rigtig godt lide kombinationen af boliger, for vi synes, det giver det helt perfekte liv, hvor der ikke er for meget af det ene og heller ikke for meget af det andet, siger Ole Nielsen. Pr-foto

Af materialet fremgår det, at projektet på Ny Havnevej 11 vil omfatte i alt 54 boliger. Heraf vil de 24 være ejerboliger og 30 vil være almene lejeboliger.

Ejerboligerne vil have en størrelse på mellem 100 og 116 kvadratmeter, mens lejeboligerne gennemsnitligt vil være på 90 kvadratmeter. Dertil kommer fællesarealer og parkeringsforhold for begge boligtyper.

Fælles for de to boligformer er, at det bliver etageejendomme i 2,5 etagers højde. Ole Nielsen siger dog, at det er som projektet ser ud i øjeblikket og at det endelige resultat godt kan komme til at se anderledes ud.

- Vi er i en konkret dialog med Mariagerfjord Kommune om projektet, men den endelige aftale er ikke på plads og det kommer til at tage noget tid, før vi er der, for der er en lang proces gennem det kommunale system i sager som denne, siger han og fortsætter:

- Det, vi nu har lagt frem for kommunen, er et udkast og vores tanker om projektet, men det vil der blive moduleret på undervejs for at se, hvordan det kan tilpasses de gældende lokalplaner.

Ole Nielsen peger på højden af byggeriet som eksempel på et af de punkter, hvor Himmerland Boligforening og Mariagerfjord Kommune i øjeblikket er i dialog for at finde ud af, hvordan den eksisterende lokalplan kan respekteres i forhold til projektet.

Om det stadig vil være interessant for Himmerland Boligforening at bygge i Mariager, hvis boligerne ikke kan have en højde på 2,5 etage, vil Ole Nielsen ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til.

- Det, der grundlæggende er interessant for os, er at holde hvor mange kvadratmeter, man kan bygge, op mod prisen, siger han.

Annonce

De første kan flytte ind om tre år

Når det kommer til tidshorisonten for byggeriet på Ny Havnevej 11, skal Himmerland Boligforening og Mariagerfjord Kommune først blive enige om boligernes udformning samt den pris, kommune skal have for grunden, hvorefter aftalen skal vedtages i byrådet. Derefter skal byrådet godkende de kvoter, boligforeningen skal have tildelt for at kunne bygge de almene boliger. Først når det er på plads, kan byggeriet sendes i udbud og boligerne bygges.

- Alt undtagen grundens areal kan ændre sig undervejs, men hvis alt går vel og bare suser derudaf, vil jeg gætte på, at de første beboere kan flytte ind om cirka tre år, siger Ole Nielsen.

Annonce

Seniorboliger tiltrækker børnefamilier

At der er tale om et projekt med både private og almene boliger, er på ingen måde en tilfældighed.

- I Himmerland Boligforening kan vi rigtig godt lide kombinationen af boliger, for vi synes, det giver det helt perfekte liv, hvor der ikke er for meget af det ene og heller ikke for meget af det andet, siger Ole Nielsen.

Han tilføjer, at med hensyn til boligernes placering, lægger boligforeningen vægt på, at det skal være muligt at se vand fra alle boliger, da det er et stort aktiv for netop denne grunds beliggenhed.

- Det skal også ses i relation til det segment, som den almene del af projektet henvender sig til, hvilket vil sige seniorsegmentet. Det vi vil bygge er nemlig senioregnede boliger, der ikke er for store, siger Ole Nielsen.

Han tilføjer, at selv om senioregnede boliger måske ikke umiddelbart ser ud til at underbygge det ønske, mange i Mariager har om at tiltrække yngre og børnefamilier, så er der en logisk sammenhæng.

- For at få yngre til at flytte til byen, kræves det, at der er nogle af de lidt billigere parcelhuse til salg. Som oftest er de billigste parcelhuse dem, som sælger har boet i i 40 år. Så hvis der ikke er et attraktivt boligtilbud til de ældre, kommer der ingen billige parcelhuse i spil.

- Derfor vil vores senioregnede boliger være medvirkende til en sund udvikling af Mariager, som en by børnefamilier flytter til, siger Ole Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce