Annonce
Mariager Avis

Hjælpepakke hjalp for lidt: Postgaarden i Mariager corona-konkurs

Forpagterparret på Hotel Postgaarden i Mariager, Dorthe og Lars Knudsen, måtte kaste håndklædet i ringen og lade deres anpartsselskab gå konkurs efter en lang periodes nedlukning. Men de har fået muligheden for at prøve igen via et nyt selskab. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Men forpagterne, Dorthe og Lars Knudsen, vil genåbne via et nyt selskab, når corona-restriktionerne hæves.

Mariager: Selskabet, som de sidste knap to år har drevet Mariagers historiske og ikoniske hotel og restauration, Postgaarden, er gået konkurs. Coronaen og alle de restriktioner, der fulgte med den, fjernede grundlaget for at drive forretning på stedet, forklarer Dorthe Knudsen, der sammen med sin mand, Lars Knudsen, har haft forpagtet Postgaarden gennem et anpartsselskab.

Det er dette anpartsselskab, der er gået konkurs, men det er samtidig lykkedes forpagter-ægteparret at oprette et nyt selskab, som overtager driften af Postgaarden.

Annonce

Op ad bakke

- Coronaen betød, at der ikke var noget grundlag at drive stedet på. Vi har jo ikke kunnet holde selskaber eller noget. Vi nåede at have ét selskab sidste sommer, før restriktionerne ramte igen. Så det har godt nok været op ad bakke, siger Dorthe Knudsen.

Dorthe og Lars Knudsen åbnede som forpagtere i maj 2019. I marts 2020 ramte den generelle nedlukning af samfundet, så åbnedes der noget sidst i maj, men der blev lukket ned igen.

- Hele efteråret kørte vi jo med et forsamlingsloft på ti eller fem personer, og så kan man jo ikke holde noget, beklager Dorthe Knudsen.

På Postgaarden har man fravalgt takeaway.

- Der skal meget til, for at det kan betale sig. Ellers bliver det bare madspild, vurderer Dorthe Knudsen.

Derfor har Postgaarden været helt lukket siden før jul.

Annonce

Hjælpepakker

- Det lød så flot med hjælpepakker til erhvervslivet. Men da vi i december fik under ti procent udbetalt, hjalp det ikke meget, konstaterer Dorthe Knudsen.

Hun og hendes mand ser frem til, at samfundet åbner igen, så de kan komme i gang med deres virksomhed. I ordrebogen er der både bryllupper og konfirmationer - aktiviteter, som skal medvirke til at sikre, at Postgaarden overlever.

Udover selskabsdelen rummer Postgaarden også restaurant og café, ligesom der er 14 hotelværelser.

Efter den tidligere ejers konkurs købte erhvervsmanden Jan Hørby fra Assentoft i 2019 Hotel Postgaarden, hvorefter han forpagtede det ud til Dorthe og Lars Knudsen. Det er fortsat Jan Hørby, der ejer stedet.

Konkurssagen behandles ved skifteretten i Aalborg. Som kurator i konkursboet er udpeget advokat Kim Mouritsen, Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce