Annonce
Mariager Avis

Htx i Hobro er en realitet fra 2020

Syv gange i løbet af et skoleår skal elevrne til Aars. Pressebillede
Undervisningsministeriet har nu givet grønt lys for et nyt samarbejde mellem Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars.
Annonce

Hobro: Htx bliver igen udbudt i Hobro fra næste skoleår. Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars, der sammen vil sikre en stærk ungdomsuddannelse. Mens Mariagerfjord Gymnasium har et levende ungdomsmiljø, erfaring med htx-uddannelsen og kendskab til lokalområdet, har Erhvervsskolerne Aars en helt specifik erhvervsfaglig profil og mere avancerede faciliteter, der vil komme eleverne til gode.

- Udover at vi er glade over det samarbejde, vi har med Mariagerfjord Gymnasium, så tjener det også et højere formål, nemlig at sætte de unge i fokus. Vi ønsker at give dem de optimale muligheder for at tage en uddannelse med kvalitet og relevans inden for lige netop det, de går og drømmer om, siger Ulf Givskov Bendter, direktør, Erhvervsskolerne Aars i en pressemeddelelse om samarbejdet.

Også på Mariagerfjord Gymnasium er der glæde over samarbejdet, der bringer htx tilbage til Hobro.

- Htx er en gymnasial uddannelse, der taler til mange, og som åbner utallige døre. Dét har de unge fået øjnene op for, og vi har mærket en stor interesse for uddannelsen. Samtidig er det klart, at transporttiden spiller en afgørende rolle, når de unge skal vælge ungdomsuddannelse, og nu slipper de for at skulle pendle langt for at få en htx-studenterhue, siger Hans Henrik Bøg Holme, uddannelsesleder med ansvar for htx på Mariagerfjord Gymnasium.

Den daglige undervisning kommer til at foregå på Mariagerfjord Gymnasium, der har værksted, laboratorier og et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv. Htx-eleverne er samtidig en vigtig del af skolens studiemiljø og kan benytte gymnasiets mange tilbud.

Cirka syv gange i løbet af hvert skoleår skal eleverne på ekskursion til Aars, hvor de skal arbejde med skolens avancerede faciliteter i forbindelse med større projekter.

Rammerne for samarbejdet mellem Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars er fastlagt i en samarbejdsaftale, som sikrer, at htx-uddannelsen lever op til bekendtgørelserne for det erhvervsgymnasiale område.

Så er det igen muligt at tage i htx på Mariagerfjord Gymnasium i Hobro. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce