Annonce
Mariagerfjord

HTX vender tilbage til Mariagerfjord

Efter sommerferien i år vil der igen være HTX at finde på Mariagerfjord Gymnasium. Arkivfoto: Erhvervsskolerne Aars
En ny klasse starter efter sommerferien på Mariagerfjord Gymnasium, så HTX er en realitet i 2020, lyder det fra Erhvervsuddannelserne Aars og Mariagerfjord Gymnasium.
Annonce

Mariagerfjord: Efter sommerferien i år vender HTX tilbage til Mariagerfjord. Den glade nyhed kommer fra Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervssskolerne Aars.

Flere unge har valgt at tage en højere teknisk eksamen, og det betyder, at HTX i Hobro er en realitet i 2020. En ny klasse starter efter sommerferien, og det vækker stor glæde hos Mariagerfjord Gymnasium og Erhvervsskolerne Aars, der samtidig håber, at nyheden vil få flere til at genoverveje deres uddannelsesvalg.

- Det er en fantastisk nyhed, at HTX er tilbage i 2020. Jeg er glad og stolt, fordi det er lykkedes at skabe et eftertragtet uddannelsestilbud på tværs af kommunegrænsen. For unge i Mariagerfjord Kommune betyder det, at de ikke skal fravælge deres drømmeuddannelse på grund af lange transporttider til den nærmest storby, men at de kan vælge en uddannelse efter deres interesser. Derfor er samarbejdet og HTX-uddannelsen i Hobro supervigtig, lyder det fra Søren Urup, rektor på Mariagerfjord Gymnasium.

- HTX i Hobro er en succeshistorie. For nogle år siden var den i fare for at lukke ned, men den fare er nu heldigvis ovre. De unge har vist stor interesse for HTX i Hobro, og det, tænker jeg, er der flere gode grunde til. For eksempel åbner HTX Hobro mange døre til videreuddannelse, og så foregår undervisningen i et kanon gymnasialt miljø sammen med blandt andet STX. Hvis man skulle få lyst til at være en del af netop det, så er det vigtigt for mig at understrege, at det endnu ikke for sent, siger Ulf Givskov Bender, direktør ved Erhvervsskolerne Aars.

HTX Mariagerfjord

HTX er en treårig gymnasial ungdomsuddannelse, der åbner for en lang række videregående uddannelser og giver nøjagtig de samme muligheder som for eksempel STX-uddannelsen. Forskellen er, at HTX giver en teknisk studentereksamen, hvor man har naturfaglige og tekniske fag på et højt niveau, og hvor man lærer at arbejde problem- og projektorienteret.

Dermed henvender HTX-uddannelsen sig til de elever, der brænder for naturvidenskab eller teknologi, og som vil afprøve teorier i praksis - enten i værkstedet eller i samarbejde med erhvervslivet.

Annonce

På tegnebrættet i over et år

Samarbejdet omkring HTX-uddannelsen har været på tegnebrættet i over et år og tog for alvor fart, da Undervisningsministeriet gav grønt lys i november 2019. Rammerne for samarbejdet er fastlagt i en samarbejdsaftale, som sikrer, at HTX-uddannelsen lever op til bekendtgørelserne for det erhvervsgymnasiale område.

Den daglige undervisning kommer til at foregå på Mariagerfjord Gymnasium, der har værksted, laboratorier og et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv. HTX-eleverne bliver samtidig en vigtig del af skolens studiemiljø og kan benytte gymnasiets mange tilbud. Blandt andet skal de nye elever deltage i ryste-sammen-dagen for alle nye klasser på gymnasiet, ligesom de også skal på introtur til Kyst- og Fjordcentret Randers Fjord i starten af skoleåret.

Otte gange i løbet af hvert skoleår skal eleverne på ekskursion til Aars, hvor de skal arbejde med skolens avancerede faciliteter i forbindelse med større projekter. Erhvervsskolerne Aars råder nemlig over et utal af værksteder, alt lige fra droner og 3D-print til smede- og træværksteder, som eleverne kan få adgang til, når de laver projekter eller afprøver idéer i undervisningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce