Annonce
Mariagerfjord

I år kan vi gøre alle glade

Aktivitetshuset i Handest fik i år støtte fra Landdistriktsrådets projektpulje til lagring af solenergi. Foto: Landdistriktsrådet
Landistriksrådet i Mariagerfjord kunne i år tilgodese alle, der havde søgt om økonomisk støtte
Annonce

Mariagerfjord: - Om det er på grund af coronaen, eller det blot er almindelig afmatning, står lidt hen i det uvisse. Men i år har vi i hvert fald haft penge til alle de gode ideer, vi er blevet præsenteret for, konstaterer Landdistriktsrådets formand Kim Knudsen, der efter grundig gennemgang af alle indkomne 13 ansøgninger kan konkludere, at der endda er lidt penge til overs, som kan bruges i næste års pulje.

Rådet uddelte på sit møde 14. maj 220.000 gode kommunale kroner til større eller mindre initiativer i kommunens landsbyer. Flest penge går til området Sem, Hem og Skrødstrup syd for Mariager, der havde i alt tre ansøgninger i årets pulje.

Vi er stolte af, at landsbyernes ildsjæle selv tager fat, og mange af projekterne skaffer jo finansiering i øvrigt gennem lokale fonde og sponsorater, ligesom den megen frivillig arbejdskraft hjælper til at løfte ideerne.

Kim Knudsen, formand for Landdistriktsrådet

Annonce

Solceller og aktiviteter

25.000 kroner går til genopretning af området ved branddammen i Hem - et projekt til i alt knap 200.000 kroner.

- Branddamme har efterhånden mistet deres funktion i landsbyerne, så derfor er vi glade for, at borgerne tænker ud af boksen i forhold til at skabe et rekreativt miljø i disse vådområder, understreger formanden. Desuden fik man tilskud til klatreudstyr til brug i skovene i området - udstyr som man gerne udlåner til andre, der har en godkendt instruktør. I Sem havde man søgt om midler til en "Irsk aften" i forsamlingshuset. Hertil gav Landdistriktsrådet en underskudsgaranti.

Den grønne dagsorden presser sig ligeledes på i landsbyerne. I såvel Handest som Hou havde de lokale søgt midler til at lagre grøn energi fra solpaneler, blandt andet i det nyopførte aktivitetshus i Handest.

- Ved at lagre solenergi kan vi næsten være selvforsynende, konstaterer Flemming Rasmussen fra initiativgruppen. I Hou er det et lidt mindre anlæg, der skal sikre lys i den lokale samlingshytte.

I Onsild-området støttede landdistriktsrådet to projekter, dels hegn ved den lokale spejderhytte, dels ny belægning på stierne i anlægget ved åen.

Flere landsbyer har stor fornøjelse af egne festtelte. I Oue trænger teltet til en udskiftning - et projekt til cirka 150.000 kroner. Landdistriktspuljen afsatte 25.000 kroner til formålet.

- Ideen med lokale telte er at skabe gode rammer for arrangementer, men vi ser også gerne, at man låner af hinanden, fastslår formanden.

Af andre støttede projekter kan nævnes plæneklipper til Valsgård Borgerforening, lydudstyr til True Forsamlingshus og en airtrack til Norup.

Annonce

Forsamlingshuse

- Vi er stolte af, at landsbyernes ildsjæle selv tager fat, og mange af projekterne skaffer jo finansiering i øvrigt gennem lokale fonde og sponsorater, ligesom den megen frivillig arbejdskraft hjælper til at løfte ideerne, siger Kim Knudsen.

Udover Landdistriktspuljen har Landdistriktsrådet også en særlig pulje til forsamlingshusene, hvorfra der uddeles cirka 200.000 kroner til en række projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce