Annonce
Mariager Avis

I ni år har Berit givet kunderne en kærlig behandling: En oase af velvære med salt og mudder

Midt inde i Mariager Saltcenter finder du Berit Rosenbergs klinik, Salt Touch, hvor hun i ni år har udført wellness- og massagebehandlinger med olier, salt og mudder. Foto: Frank Pedersen
Berit Rosenberg har i ni år budt på wellness og massage i Salt Touch. – Langt de fleste af mine kunder er stadig kvinder, men her begynder at komme flere og flere mænd, siger hun.

Mariager: Som en oase midt i Mariager Saltcenter ligger Salt Touch. Her udfører indehaver Berit Rosenberg det, hun betegner som alternative wellness- og massagebehandlinger på sine kunder. Behandlinger der virker både udenpå og indeni kroppen.

- Jeg har svært ved at beskrive det, jeg gør, men jeg kan kort sagt få folks kroppe til at makke ret igen, så mine kunder får det bedre både fysisk og psykisk, så de derved kan lægge deres problemer og udfordringer på hylden, siger Berit Rosenberg.

I gennemsnit har hun to til fem kunder om dagen, der aldersmæssigt favner bredt.

Annonce

- De fleste af mine kunder er kvinder, men der kommer flere og flere mænd, siger Berit Rosenberg.

Alt begynder med et dyp

Wellness- og massagebehandlingerne i Salt Touch har forskellige betegnelser som eksempelvis, ’Dødehavskuren’, ’Saltkuren’ eller ’I skal have det godt kuren’. Fælles for kurene er, at Berit Rosenberg gør brug af olier, salt og mudder.

Reaktionen er størst, når jeg har en gruppe kvinder i badet. De hviner og griner, for det er så uvant, at man bare popper op til overfladen i stedte for at synke mod bunden.

Berit Rosenberg, indehaver af Salt Touch

- Det er supergodt for kroppen, og så er det noget alle kan modtage, sige Berit Rosenberg, der tilføjer, at uanset hvilken behandling man vælger, begynder den altid med en tur i saltcentrets saltbad.

Badet udmærker sig ved at have et saltindhold, som tilnærmelsesvis svarer til det, man finder Det Døde Havs vand, der indeholder 33 procent salt. I saltbadet i Mariager ligger tallet på et sted mellem 25 og 30 procent. Til sammenligning er der mellem fire og fem procent salt i Vesterhavet, og i Middelhavet er der lidt mere nemlig omkring syv procent.

- Alle mine kunder har en reaktion på en tur i saltbadet. Nogen kan lide det, mens andre kan lide det knap så meget. Men uanset hvad skal alle lige dyppe sig, det hører med, fastslår Berit Rosenberg.

- Det høje saltindhold gør, at man flyder ovenpå og reaktionen er størst, når jeg har en gruppe kvinder i badet. De hviner og griner, for det er så uvant, at man bare popper op til overfladen i stedte for at synke mod bunden, fortsætter hun med et smil.

Udover de almindelige ”mand til mand” behandlinger tilbyder Berit Rosenberg også arrangementer med gør-det-selv wellness og beauty-aftner for grupper, hvor hun introducerer de dødehavsprodukter af det israelske mærke ’- 417’, hun bruger og sælger i Salt Touch.

Berit Rosenberg fortæller, at det lidt usædvanlige navn henviser til Det Døde Hav, hvis overflade ved firmaets etablering i 2006 lå i en højde på minus 417 meter i forhold til de almindelige haves havoverflade.

- Men selv om Det Døde Hav nu ligger omkring 450 meter under havets overflade, har man bibeholdt navnet, oplyser Berit Rosenberg, der siden 2019 har været distributør af produkterne i Danmark.

Annonce

Har prøvet alt på egen krop

Der findes et hav af behandlinger indenfor den brede paraply, der har betegnelsen wellness. Berit Rosenberg fortæller, at kriteriet for de behandlinger hun har udvalgt og udfører i Salt Touch er, at kunderne efterfølgende skal kunne tænke tilbage på dem og sige: hold kæft, hvor havde jeg det godt den dag.

Berit Rosenberg fortæller, at kriteriet for de behandlinger hun har udvalgt og udfører i Salt Touch er, at kunderne efterfølgende skal kunne tænke tilbage på dem og sige: hold kæft, hvor havde jeg det godt den dag. "Når kunderne kan genkalde sig den følelse, de havde under behandlingen, kan de nemlig bruge wellnessen en gang til. Det er det, jeg tilstræber med det, jeg gør her", siger hun. Privatfoto

- Når kunderne kan genkalde sig den følelse, de havde under behandlingen, kan de nemlig bruge wellnessen en gang til. Det er det, jeg tilstræber med det, jeg gør her, siger hun.

Berit Rosenberg har på egen krop prøvet effekten af de behandlinger, hun tilbyder, for at kunne vide, hvad hun udsætter kunderne for, og hun er ikke et sekund i tvivl om, at ’Dødehavskuren’ er hendes egen favorit. Ved denne kur bliver man først overhældt med varm olie og salt, hvorefter man pakkes ind i dødehavsmudder, får ansigts- og hovedbundmassage, dertil kommer en hårkur og ansigtsmaske.

- Det renser kroppen fuldstændig udvendig og indvendig, siger hun.

Annonce

En udfordring at Salt Touch også skal være en forretning

Oprindeligt er Berit Rosenberg uddannet teknisk assistent og indkøber. Hun havde det, hun betegner som et godt job indtil finanskrisen ramte i 2008, og hun som mange andre blev opsagt.

- Dengang havde jeg stadig forholdsvis unge børn, som jeg skulle forsørge, så jeg var nødt til at tage det job, der var, så jeg blev ansat som kok og tjener i Jægerhuset på Als Odde. Der var jeg nogle år, hvor jeg sideløbende tog en uddannelse til massør samt wellnesskurser, når Jægerhuset var vinterlukket, fortæller hun.

- Gennem uddannelsen og kurserne lærte jeg at røre ved folk på den rigtige måde, så jeg vidste, hvor musklerne er, og hvor de forskellige udspring og tilhæftninger er placeret, fortsætter hun.

Mens hun stadig var ansat i Jægerhuset, begyndte Berit Rosenberg at udføre behandlinger i en pavillon i tilknytning til privatboligen indtil, hun for ni år siden blev gjort opmærksom på, at der snart ville mangle en behandler i Mariager Saltcenter.

- Jeg var til et par møder i saltcentret. Før det sidste havde jeg lovet derhjemme, at jeg ikke ville gøre noget drastisk, men pludselig kunne jeg ud af det blå høre min egen stemme sige, at nu kunne vi godt få skrevet den kontrakt, siger Berit Rosenberg, der med et smil fortæller, at da hun kom hjem igen måtte hun gå til bekendelse, men at sket var sket.

Det er gået op og ned for klinikken i de ni år, hun har været selvstænding med Salt Touch - blandt andet på grund af coronanedlukninger – men Berit Rosenberg har ikke fortrudt, at hun i sin tid tog beslutningen, selv om hun synes, der er flere ting, der har været lidt svært at vænne sig til ved skiftet fra at være ansat til at være selvstændig.

- Som indkøber sad jeg indædt og kæmpede for at få de allerbedste priser både for firmaet og de kunder, varerne skulle sælges videre til. Som selvstændig har jeg haft umådelig svært ved det at skulle sætte en pris, som jeg på bundlinjen kan leve af, siger Berit Rosenberg, der tilføjer, at det blandt andet skyldes hendes køn.

- Som kvindelig behandler er man jo lidt blødsøden. Man tænker bare, at det er det her, jeg skal og har lyst til, ikke at det er en forretning. Jeg har derfor skullet lære, at det jeg brænder for, også er en forretning, som skal give et overskud. For hvis den ikke gør det, kan jeg ikke leve af det og så kan jeg ikke hjælpe andre, uddyber hun.

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Annonce
Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Mariager Avis

En del af kajanlægget nødrenoveres, men resten må vente til krigen i Ukraine stopper

Mariager Avis

Kobbertyve ødelægger sæsonen for vinterbadere: 6000 kroner dyrt kabel stjålet fra havnen

Annonce