Annonce
Mariager Avis

Indehaver af Kirkepladsens Blomster, Anni Andersen: Kunderne har forårsfornemmelser

Indehaver af Kirkepladsens Blomster, Anni Andersen, har inddraget pladsen foran butikken til forårsblomster og løgplanter, der er klar til udplantning i krukker og altankasser. Privatfoto
Solskin og lunt forårsvejr sætter gang i udplantning i krukker og altankasser blandt kunderne i Kirkepladsens Blomster.

Mariager: Bordene på pladsen foran Kirkepladsens Blomster er indtaget af udplantningsblomster og løgplanter og for indehaver Anni Andersen, er der ingen tvivl om, at butikkens kunder har fået forårsfornemmelser.

- Det gør noget ved humøret så snart, solen skinner og det begynder at blive lidt lunt i luften. Så vil folk i gang med at plante nyt i krukker og altankasser i stedet for julens nu visne grangrene, siger hun.

Det er Stedmoderblomster og Hornvioler samt diverse løgvækster, der topper kundernes hitliste over de mest populære udplantnings planter netop nu.

- Det er den slags, der kan tåle, at der kommer lidt nattefrost. Det bliver vi nok ved med at have af og til et stykke tid endnu, så det er for tidligt at plante sommerblomster, siger Anni Andersen.

At særligt Stedmoderblomster er hårdføre, når det kommer til at klare en nat med seks til syv graders frost, har Anni Andersen flere gange set bevis på.

- Vores udplantningsvare står altid udenfor - også om natten. Når jeg er kommet om morgenen for at åbne butikken og der har været nattefrost, ligger Stedmoderblomsterne fladt henover potterne og ser ud som de er døde. Men så det begynder at tø og solen kommer på, rejser de sig igen, fortæller hun.

Annonce

Landevejsbod midt i byen

Det var i forbindelse med, at coronanen ramte Danmark, at der opstod et ønske om at kunne købe ind, når den fysiske butik lukkede. For at opfylde det ønske, begyndte Anni Andersen at lade blomster og planter stå ude om natten uden indhegning.


Vi har en del kunder, som godt kan lide at hente blomster og andet efter lukketid. De tager det, de vil have og betaler med mobilepay.

Anni Andersen, indehaver af Kirkepladsens Blomster


- Vi har en del kunder, som godt kan lide at hente blomster og andet efter lukketid. De tager det, de vil have og betaler med mobilepay, fortæller Anni Andersen om ordningen, der fungerer som en traditionel landevejsbod midt inde i byen.

- Indtil videre har det fungeret rigtig godt, tilføjer hun med et smil.

Annonce

To år med samme løg

Udover Stedmoderblomster anbefaler Anni Andersen, at man allerede nu begynder at udplante små løgvækster som eksempelvis Perlehyacinter, Krokus, mini Påskeliljer og Vibeæg, så man kan få glæde af dem allerede dette forår.

- Og når de er færdige i krukken eller altankassen, kan man plante løgene i haven, hvis man har sådan en. Så vil man til næste år også have forårsblomster der, siger hun.

Stedmoderblomst og som her Hornviol er blandt de blomster, der kan tåle en let omgang nattefrost og derfor allerede nu kan udplantes. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce