Annonce
Mariager Avis

Indehaver af One Pint, Henrik Kirkegaard, anbefaler tre øl, der passer til maden i juledagene

Indehaver af One Pint, Henrik Kirkegaard, anbefaler disse tre øl til henholdsvis juleaften, julefrokosterne og nytårsaften. Foto: Frank Pedersen
Hvad skal der drikkes til julens mad? Indehaver af One Pint, Henrik Kirkegaard, er ikke i tvivl: Der skal øl i glasset. Her får du hans tre øl-anbefalinger.

Mariager: Selv om vi stadig er i oktober og den kan synes langt væk, så er den her lige om lidt: Julen.

Indehaver og stifter af One Pint, Henrik Kirkegaard, giver her tre bud på øl, der går godt i spænd med maden i juledagene.

Annonce

Juleaften

Til juleaften-middagen anbefaler han en Westmalle Dubbel, der er en mørk og rødbrun Trappist øl med en helt særlig duft af malt.

- Denne øl udmærker sig ved at have den rigtige fylde og en lille smule bitterhed i sig, der gør, at den passer godt sammen med anden og rødkålen, siger Henrik Kirkegaard.

- Rødvin og rødkål crasher, når de mødes. Der sker en kemisk reaktion og der dannes luft i maven, som gerne vil ud. Den lidt federe øl derimod kapsler fedtet ind og samler det på en bedre måde, derfor er øl bedre end vin til de rigtig fede danske madretter som eksempelvis brunede kartofler og rødkål, fortsætter han.

Annonce

Julefrokost

Til julefrokosterne 1. og 2. juledag vil Henrik Kirkegaard anbefale en Fullers ESB, der har en flot gylden ravfarve. Den er brygget på lys krystalmalt og en kraftig blanding af fire slags humle.

- Det er en kraftig øl, der er ekstra bitter, hvilket betyder, at den står rigtig godt til den lidt fede danske julefrokost med blandt andet sild, leverpostej og en skive rugbrød med flæskesteg, siger han og fortsætter:

- Den har samme gode egenskab i forhold til at indkapsle fedtet som Westmalle Dubblen juleaften, men har knap så meget sødme, der er mere tørhed over en Fullers ESB. Selv om der findes mange gode danske juleøl, synes jeg, der er for mange, der er for søde.

Annonce

Nytårsaften

En lille uges tid efter julens helligdage kommer nytårsaften, og hvis menuen står på nytårstorsk, er Henrik Kirkegaard ikke i tvivl om, at der skal pilsner-øl på bordet.

- Det kunnet eksempelvis være en Lost Lager fra det skotske bryggeri Brewdog, siger han.

- Det er en pilsner som en lille smule mere profil og kant end en traditionel dansk pilsner.

Brewdog Lost Lager er en tørhumlet pilsner brygget med den klassiske tyske Saphir humle, der giver noter af citrus og stenfrugt. Bygget på bayersk gær, der giver en skarp ren smag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce