Annonce
Mariager Avis

Innovationsfond klar med 700.000 kroner: Mariagerfirma vil gøre 3D-print miljøvenlig

Markedsføringschef Gitte Buk Larsen fra Aage Vestergaard Larsen A/S. Foto: Jacob Lerche
Plastgenanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vil levere råvaren til 3D printere af genbrugsplast.
Annonce

Mariager: Innovationsfonden støtter nu plastgenanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S (AVL) i Mariager med 700.000 kr. Pengene skal gå til et nyt innovativt projekt, som er filament til 3D printere.

Filament er den råvare, som en 3D printer bruger, når den skal tegne og producere nye emner.

- Vi er rigtig glade for støtten fra Innovationsfonden, og for at de tror på ideen, som vil kunne revolutionere materialeforbruget til 3D printere. Vi tror da bestemt også selv på ideen, og vi vil alene i opbygningsperioden også selv investere cirka to mio. kr. i udviklingsprojektet, som vi forventer at kunne kommercialisere allerede i 2021, oplyser forretningsudvikling- og markedsføringschef Gitte Buk Larsen.

AVL videresælger i dag plasten i form af granulat og pulver. AVL vil med det nye projekt omdanne plastspild til filament som bruges til 3D print. Formålet med projektet er dels at fremstille filament baseret på genanvendt plast i en høj og konsistent kvalitet, og dels at udvikle tilhørende styringsværktøjer til 3D print operatøren, så denne kan indstille printeren på en måde, så slutproduktet opnår den ønskede kvalitet.

Annonce

Først i verden

- Generelt efterspørger industrien også dokumentation, brugervejledning og styringsredskaber. Det er denne efterspørgsel AVL med dette projekt vil hjælpe industrien med, samtidig med, at AVL som første producent i verden vil fremstille filament baseret på 100 procent genanvendt plast. Vi har undersøgt mulighederne med hensyn til 3D printning de seneste par år, og vi er glade for Innovationsfondens støtte til projektet, da den gør os i stand til at komme endnu hurtigere på markedet, end vi ellers havde kalkuleret med, slutter Gitte Buk Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Annonce